Докато кралица Елизабет II изглежда безгрешна и в обществения, и

...
Докато кралица Елизабет II изглежда безгрешна и в обществения, и
Коментари Харесай

Кои са най-големите скандали в Кралското семейство

Докато кралица Елизабет II наподобява безгрешна и в публичния, и в персоналния си облик, то може би единствените провинения, с които не съумя да се оправи, макар голямото си усърдие, не бяха нейни персонални, а на децата и внуците ѝ. Така през годините целият свят научаваше за раздорите, изневерите, връзките снепълнолетни, разводите, та даже раздорът сред двама братя. Кои са най-големите кавги в Кралското семейство?

Започваме с крал Чарлз III, който в продължение на десетилетия беше обект на рецензии поради извадените на показ детайлности към брака му с принцеса Даяна. Накрая, точно кралицата упорства за бракоразвод.Скоро след сватбата през 1981 година, която е като от приказките, медиите стартират да подсказват за приближаващи кошмари – изтича телефонен диалог сред Чарлз и любовницата му, скандално изявление на Даяна, в което лейди Ди тъжно признава „ Бяхме трима в този брак и беше малко пренаселено “ – имитация, поради която и до през днешния ден мнозина упрекват Камила Паркър Боулс – актуалната кралица-консорт – за разпада на брака на „ принцесата на Уелс “. Едва ли можем да забравим публичния яд против Чарлз след онази трагична злополука през 1997 година, когато лейди Ди загуби живота си. Светът беше в потрес.
-->
Продължаваме със сестрата на Чарлз III – принцеса Анн и нейният трагичен брак. В продължение на години таблоидите пълнеха първите си страници със фотоси от провалящия се брак на единствената щерка на кралицата. Заглавия като „ Криза в кралския брак “ и „ Може ли този брак да бъде избавен? “.

През 1973 година Анн се дами за армейския офицер и олимпийски играч по конен спорт Марк Филипс на обилна гала. Но репортерите назовават този близо 20-годишен брак „ трагичен и изпълнен с изневери и от двете страни “. Двамата се разделят през 1989 година, а разводът идва през 1992 година – по време на така наречен „ annus horribilis “ или ужасната година за кралицата.

Много години преди да се откаже от формалните си отговорности като кралска персона, държанието на дребния Хари постоянно караше освен пресата, само че и фамилията му, да се намръщи. Паметен остава нацисткият костюмът със свастика от празненство през 2005 година, да не приказваме за разгулен изцепки, битка с папарак пред дискотека, игра на билярд без облекла, пушене на марихуана. Сагата с порасналия Хари, или така наречен Мегзит – излизането на Меган и Хари от кралското семейство и избора да живеят в Америка, евентуално към този момент са дотегнали на доста фенове. На изявление при Опра Уинфри се появиха обвинявания за расизъм в кралския двор, както и неприятно отношение.

И в случай че дотук свадите са най-много поради фамилни раздори, изневери, изкушения, вещества и други, то идващият скандал абсолютно е оня, който възмути най-силно английското общество - Принц Андрю, третото дете на Елизабет II и секс с малолетна. Това несъмнено беше и абсурдът, нанесъл най-вече щета на имиджа на кралското семейство. Разкритията бяха направени преди повече от 10 години, че приятелите му Джефри Епстийн Гизлейн Максуел са упрекнати в трафик на тийнейджърки. През 2019 година Андрю даде пагубно изявление в опит да отбрани връзките си с Епстийн, което възмути редица организации да се откажат от съдействие с него и да го призоват да се отдръпна от публичната си роля на кралска персона. Така и стана.

След като предходната година момичето заведе дело и стана ясно, че ще му бъде даден ход, Бъкингамският замък разгласи, че лишава всички военни трофеи и патронажи на Андрю. Неслучайно това е най-голямата рецесия за Уиндзорите след гибелта на Даяна.

Но за мнозина, които както кралски репортери, по този начин и монархисти, най-горчив остава абсурдът с влошените връзки сред синовете на крал Чарлз III – принцовите Уилям и Хари.

Източник bTV
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР