Докато Италия скърби за хиляди мъртви от коронавирус, а оцелелите

...
Докато Италия скърби за хиляди мъртви от коронавирус, а оцелелите
Коментари Харесай

Мафията и COVID-19 работят заедно

Докато Италия скърби за хиляди мъртви от ковид, а оживелите не престават да живеят в икономическа пустота, една част от обществото наподобява печели много: проведена престъпност.

" Италианската мафия може да трансформира заканите във благоприятни условия ", съобщи за Агенция Франс Прес топ-правителственият следовател за битка с мафията Джузепе Говернале. Над 10 000 души са починали в Италия от сходна на грип болест, която принуди страната да затвори, а пандемията опустошава третата по величина стопанска система на еврозоната.

От историческата Коза Ностра в Сицилия, до голямата мощна Ндрангета в Калабрия и готовата на всичко Камора в Неапол, италианските мафии бяха " хванати в крачка ” (от вируса), само че в този момент се провеждат ", съобщи Говернале.

Отделът за икономическо разузнаване съобщи в четвъртък, че чака Брутният вътрешен продукт на Италия да се свие с колосални 7% за годината. Според италианските специалисти към 65 % от италианския дребен и междинен бизнес са изложени на риск от банкрут.

Това е музика за ушите на мафиотите в страната, които употребяват изнудването и лихварството, с цел да " работят " със закъсали предприятия.

" Къде са вложили през последните няколко десетилетия? Многосервизни компании (столови, разчистване, дезинфекция), преработване на боклуци, превоз, погребални домове, систематизиране на нефт и храна.

Така ще завоюват пари. " Мафиите знаят какво имаш и какво ще ти би трябвало, те ти го дават и ще ти го дават, само че съгласно личните си условия. "

Мафията " към този момент деликатно възнамерява по кое време стопанската система ще стартира да се възвръща ", съобщи Говернале, който оглавява дирекцията за следствие на мафията в Италия (DIA).

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР