Докато електромобилите постепенно изтласкват от пазара моделите с ДВГ, другите

...
Докато електромобилите постепенно изтласкват от пазара моделите с ДВГ, другите
Коментари Харесай

Илън Мъск счита, че батериите ще заменят керосина в самолетите след около 5 години

Докато електрическите автомобили последователно изтласкват от пазара моделите с ДВГ, другите типове превоз не престават да изгарят милиарди тонове изкопаемо гориво. Немалка част от въглеводородното гориво се употребява в авиационния превоз. Въпреки че стартира да се появява информация за електрически летателни апарати, като да вземем за пример въздушни таксита с акумулаторни акумулатори, към този момент никой не има намерение да стартира всеобщото произвеждане на самолети с електрически мотори.

Основната причина да няма сходно произвеждане е, че енергийната компактност на днешните литиевойонни акумулаторни акумулатори е десетки пъти по-малка от тази на керосиновото гориво . Илън Мъск от дълго време обмисля да стартира да проектира и построява електрически самолети и смята, че след към 5 години потенциалът на акумулаторните акумулатори ще нарасне до равнище, когато ще стане допустимо производството на електросамолети, които могат да реализират дълги полети. Мъск показа някои свои мисли в своя Twitter акаунт.

Yes, but still a bit too limited on range. That will change in coming years as battery energy density improves.

— Elon Musk (@elonmusk) June 29, 2019

Мъск показа, че съгласно неговите планове, направени още преди 10 години, литиевойонните акумулаторни акумулатори ще могат да заменят керосина, когато тяхната компактност на силата доближи 400 Wh/kg . Днешните акумулатори имат компактност на силата малко над 300 Wh/kg, което задоволително единствено за полети на дребни дистанции. Илън Мъск е уверен, че след не повече от пет години бариерата от 400 Wh/kg ще бъде трансферирана. И тогава обстановката със самолетите с електрически мотори радикално ще се промени.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР