Докато едни зоват за съпротива срещу Русия, други възпяха антифашистката

...
Докато едни зоват за съпротива срещу Русия, други възпяха антифашистката
Коментари Харесай

Русофили на фестивал за войнишки песни

Докато едни зоват за опозиция против Русия, други възпяха антифашистката опозиция и любовта си към Москва. Русофилски организации за поредна година събраха на фестивал реализатори на патриотични и войнишки песни от цялата страна, заяви Нова тв.

Фестивалът е две в едно. Преди години съветският "Альоша " и българският "Сребърни чучулиги " се обединили. Българо-руската дружба се събра под покрива на Българска социалистическа партия - в киносалона на "Позитано " 20. Там за нея е гратис.

Наред с антифашисткия съюз, уредници на събитието са редица русофилски организации и изненадващо - Съюзът на българските учители, който се оказва, че е в интензивно съдействие с антифашистите.

Домакини и участници изрично отхвърлят настоящите в последно време безредици за интервенция на Русия в българските работи. В това число и посредством културни прояви. Не са съгласни и да оставят антифашистките и военните въпроси в предишното.

За двата фестивални дни през киносалона се извървяха десетки групи. Някои от тях пътували цяла нощ, с цел да се явят в точния момент на сцената.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР