Докато е спряна имунизацията с препарата на „АстраЗенека“, временно спира

...
Докато е спряна имунизацията с препарата на „АстраЗенека“, временно спира
Коментари Харесай

Временно спира работата и на електронния регистър за ваксинация


Докато е спряна имунизацията с препарата на „ АстраЗенека “, краткотрайно стопира работата и на електронния указател за записване на час за имунизация. Тези, които към този момент имат записан час, ще бъдат презаписани служебно. Това изясни здравният министър проф. Костадин Ангелов, откакто министър председателят Бойко Борисов подреди да се спре имунизацията с „ АстраЗенека “, до момента в който няма изрично мнение на Европейската организация за медикаментите.

Ангелов сподели и още нещо – че у нас има смъртен случай на жена на 57 години, която през вчерашния ден е била ваксинирана с препарата. Все още обаче няма здравно умозаключение, че това е в резултат на имунизацията. Тя е била с редица съпътстващи болести, изрично няма формиране на тромби.

Спирането на имунизацията с препарата на " Астра Зенека " е една превантивна мярка. Ще изчакаме комитета по медикаменти към ЕМА, съобщи още здравният министър, който бе в Пловдив. Работната диагноза на пациентката е остра сърдечно-съдова непълнота.

Хората, които към този момент са имунизирани с „ АстраЗенека “ не би трябвало да имат терзания, сподели Ангелов. Нека тези, които са към този момент имунизирани да бъдат спокойни, прикани той. Тези, които към този момент са записани в електронната система ще бъдат презаписани служебно.

Министърът увери, че имунизацията продължава с препаратите на „ Модерна” и „ Пфайзер”. Препаратът на „ Пфайзер” обаче се пази за членовете на изборната администрация, като министърът акцентира, че там, където има отвод от членове на СИК, ще се отключат количествата за всеобщата имунизация.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР