Докато чака появата на втория си син, Деян Донков крои

...
Докато чака появата на втория си син, Деян Донков крои
Коментари Харесай

Деян Донков ще става дизайнер

Докато чака появяването на втория си наследник, Деян Донков крои бъдещите си професионални проекти. Актьорът към този момент има авариен проект, ако пандемията се проточи още дълго. Театралната звезда счита да се захване и с дизайнерство. 

В момента Донков има единствено едно присъединяване в Народния. Семейството не е останало без приходи, само че артистът признава, че ще им е мъчно, в случай че обстановката с ковид продължи със същото движение. Именно по тази причина той счита да се заеме и с дизайнерство, неговата втора природа.

" Аз съм дизайнер по душа и това е втората ми фантазия - да сътворявам облекла ", призна Донков пред столичен ежедневник. Още като млад най-любимата му дреха била оранжев гащеризон, който си ушил самичък. " С една забрадка на главата ходех, и тя - в оранжево. Понякога ми е прелестно да върша неприятно усещане ", спомня си Донков.

Атрактивността в облеклата му идва още от тийнейджърството. " Той просто светеше. Умееше да преправя облеклата си, с цел да му стоят, като го изпъкват ", връща лентата обратно неговият най-хубав другар от Видин - Мартин.

В книгата на Димитър Стайков " Пламъци по сцената "  пък Нина - по-голямата сестра на Деян - описва особеното му облекло с удивление: " В дънките е пъхнал жълта тениска, а върху нея е облякъл мрежеста фланелка, бяла или алена. Еспадрилите му са жълти, чорапите му са с цвета на фланелката. Никога не върви с обувки на необут крайник, не е елегантно ", спомня си Нина.

Като млад артистът гледал да наподобява на обичаните музиканти от " Дюран Дюран ", чиито части гледал по сръбската телевизия в родния Видин. След 8-и клас Деян продължава в Техникума по облекло и хранене " Михалаки Георгиев ", дизайнерски профил. Научава се да крои и шие, само че не крие отвращението си от наложителните продукти - чаршафи, калъфки за възглавници, покривки и други сходни скучнотии.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР