Докато броят на заразените с новия коронавирус в световен мащаб

...
Докато броят на заразените с новия коронавирус в световен мащаб
Коментари Харесай

Пришпорват ваксинацията и затягат мерките на много места в Европа


Докато броят на инфектираните с новия ковид в международен мащаб наближава 90 милиона, а жертвите са близо два, доста страни се пробват да ускорят имунизацията на популацията.

В Кипър и Украйна върнаха карантинните ограничения , а за първи път от началото на пандемията Швеция ще постанова ограничавания, съобщи БНР.

В Германия броят на умрелите с Covid-19 надвиши 40 000. Близо 2 милиона души са инфектирани от началото на пандемията. Германският канцлер Ангела Меркел съобщи, че ще бъде ускорена имунизационната стратегия. Досега близо половин милион души са получили първата от двете дози на имунизацията.

Над 40 хиляди гърци към този момент са имунизирани, оповестяват от министерството на опазването на здравето в Атина. Те са единствено медицински личен състав, които са на първа линия. От 20-и януари стартира ваксинирането на възрастните хора над 85 години.

Папа Франциск прикани хората да се имунизират като съобщи, че отводът да го създадат е равностоен на самоубийство. Светият отец ще се имунизира идната седмица.

" Вярвам, че е етично всички да се имунизират. Не е по избор, а е етичен избор, тъй като рискуваш освен личното си здраве и живот, само че и този на другите, в случай че не се ваксинираш “, сподели той.

В Швеция влезе в действие нов закон, който дава право на държавното управление да затваря магазини, кина и фитнес зали. Това се случва за първи път от началото на пандемията, като до лятото на предходната година Швеция на процедура не постановяваше ограничавания, а издаваше единствено рекомендации.

От днес Кипър е в национална карантина, втора от началото на ковид ната пандемия. В мощ са забрани за придвижване и за събирания на частни и публични места, вечерен час. Много бизнеси и обществени действия са спрени. Училищата на всички равнища са на отдалечено образование.

А медицински университет в Западна Украйна беше преустроен във краткотрайна болница, която да поеме част от големия поток от заболели.

Украйна, която има население от 42 милиона, е записала над милион и 100 хиляди инфектирани и близо 20 000 умряли.

Много медицински служащи подлагаха на критика държавното управление, че е наредило въвеждането на карантинните ограничения чак след коледните и новогодишните празници.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР