Докато България се тресе от скандала с изгонването на 70

...
Докато България се тресе от скандала с изгонването на 70
Коментари Харесай

Обрат в преговорите със Скопие. Историята отпадна

Докато България се тресе от абсурда с изгонването на 70 съветски дипломати поради шпионаж, стана ясно, че историята е отпаднала от преговорната рамка със Северна Македония.  

" Стратегията на Северна Македония даде резултат ”, разяснява министър председателят на комшиите Димитър Ковачевски. Той удостовери, че противоречивите исторически въпроси към този момент не са част от преговорната рамка с България. По отношение на това, единственият формален коментар от София е от нощес, когато външния министър Теодора Генчовска съобщи, че нямало смяна от признатото от българския парламент.

Преди ден обаче президентът Стево Пендаровски заяви, че историята е отпаднала от преговорната рамка и съобщи: " Модифицираното френско предложение е надалеч по-добро за нас от предходното. Дали е задоволително положително – към този момент ще се въздържа, защото желая това да премине през един по-широк кръг от съвещания, което, за жалост, по рекомендация на нашите съдружници не бе направено предишния път, с цел да не застрашим, както ни помолиха, чувствителността на процеса. Трябва да се съветват жителите, хората, политическите субекти, тъй като се опитваме да създадем дълготраен контракт. ".

Вземайки поради извършените до момента съвещания, министерството на външните работи на Северна Македония ще предложи на държавното управление да одобри предлагането на Европейския съюз за продължение евроинтеграцията на страната, написа във Facebook външният министър на съседите Буяр Османи.

По думите му съвещания в Скопие са протекли в положителна атмосфера, в която се проучва в детайли френското предложение и е подложен фокус върху значимите въпроси за жителите.

Председателят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен разгласи в Туитър през вчерашния ден, че е провела потребен диалог по телефона с премиера Ковачевски и че Северна Македония и България, благодарение на Франция, са покрай съглашение.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР