Доходът на служителите в магазините нараства с близо 18% през

...
Доходът на служителите в магазините нараства с близо 18% през
Коментари Харесай

Kaufland увеличава възнагражденията на служителите си

Доходът на чиновниците в магазините нараства с близо 18% през актуалната година
През 2022 година Kaufland България подхваща нарастване на възнагражденията на екипите в магазинната мрежа, надхвърлящо обичайните нараствания през миналите години, за да обезпечи спомагателна сигурност за своите чиновници и да надгради своите работодателски практики в тяхна изгода. От месец април е в ход актуализация на заплатите на чиновниците на всички магазини в страната, което поетапно ще обхване и останалите звена на компанията.

Вследствие на плануваните ограничения, екипите на Kaufland в 35 български града, където работят близо 80% от екипа на компанията, ще усилят прихода си приблизително с 15%. В някои райони на страната тази цифра нараства на приблизително 18%* - с включено нарастване на ваучерите за храна, както и други спомагателни заплащания. Промяната касае близо 5500 служителя на магазинната мрежа на Kaufland. През 2021 година, съобразено с развиването на пазара на труда, нарастването бе приблизително 7%.

Промяната ще обхване и останалите звена на Kaufland България – логистичен център и  администрация. Цялостната инвестиция във възнагражденията и в осигуровките ще е с растеж от 21% на равнище компания. Един от факторите, обвързван с политиката на хонорари, който подсигурява сигурност, е че чиновниците на компанията имат заложено в трудовите си контракти нарастване на заплатите през първите четири години в компанията. Близо 60% от чиновниците работят в Kaufland повече от 3 години и минават през всички четири стъпки, с цел да продължат развиването си в нея.    

„ Грижата за екипа и благополучието на хората в нашата компания са сложени в центъра на политиките ни като шеф. Тази грижа е в доста разнообразни посоки, само че това, което считаме за наше преимущество е, че даже в изключителни условия резервираме целостта му и се стараем да предоставяме все по-добри условия на работа. Категорично взехме решение да влагаме в нарастване на заплатите и продължаваме да наемаме чиновници - единствено в София тази година екипът ни ще се усили с 200 души, което е обвързвано с проектите ни за разкриване на нови магазини. През 2022 година всички чиновници на Kaufland България ще усилят приходите си. Вярваме, че по този метод отговаряме и на икономическата обстановка в страната и сътрудниците ни ще бъдат спокойни, че в лицето на своя шеф имат един сигурен и постоянен сътрудник, на който могат да разчитат “, показа Милена Караилиева, Директор Човешки запаси в Kaufland България.

Компанията се стреми непрестанно да изследва благоприятни условия и да вкарва спомагателни ограничения в политиката си за възнагражденията и придобивките на личния състав, с цел да е сигурна, че предлага конкурентно възнаграждение и настоящи обществени придобивки. През актуалната година Kaufland България ще влага над 7 млн. лева в повсеместен пакет от 15 обществени придобивки за чиновниците.

Kaufland се грижи поредно за развиването и образованието на своя екип, като дава разнородни благоприятни условия за придобиване на нови познания и пълномощия, кариерно развиване в доста посоки, както и ротация на работното място в другите екипи и структури на огромната компания. През миналата година 6250 служителя на компанията са минали през 110 обучителни стратегии, а през 2022 година се вкарват нови стратегии с обща инвестиция на стойност над 400 хиляди лева, които са предопределени за чиновници от всички равнища.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР