Доха. Афганистанският народ има спешна нужда от хуманитарна подкрепа. Световната

...
Доха. Афганистанският народ има спешна нужда от хуманитарна подкрепа. Световната
Коментари Харесай

Мевлют Чавушоглу: Доха и Анкара обсъждат управлението на летищата в Афганистан

Доха. Афганистанският народ има незабавна потребност от филантропична поддръжка. Световната общественост би трябвало да провежда доставката на помощ за Афганистан по канали, които не са свързани с формалните структури на тази страна, предава " Анадолската организация

Това съобщи турският външен министър Мевлют Чавушоглу на взаимна конференция с катарския си сътрудник шейх Мохамед бин Абделрахман Ал Тани в Доха.

Турският и катарският Червен полумесец са взели участие в доставката на филантропични доставки за Афганистан, сподели турският министър.

Според Чавушоглу Доха и Анкара са по-добре осведомени за действителностите в Афганистан от други страни и интернационалните организация.

Той означи, че Турция и Катар също разискват в двустранен формат евентуалните стъпки за ръководство на летищата в Афганистан.

„ Обсъждаме разновидности за отваряне на летищата в тази страна. Анкара и Доха ще работят дружно по проблемите на афганистанската гражданска авиация. Освен това позицията на талибаните по този въпрос би трябвало да е ясна “, сподели турският министър.

Ръководителят на турската дипломация напомни, че Фондацията за обучение на Турция финансира работата на учебните заведения в Афганистан, в 10 от тях учат и девойки.

„ Образователният развой би трябвало да продължи “, акцентира Чавушоглу.

Министърът сподели, че тематиката за Афганистан ще бъде интензивно обсъждана на съвещанието на Съвета на външните министри на Организацията за ислямско съдействие, което ще се организира в Исламабад две седмици по-късно.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР