Договорните цени за оперативна памет (DRAM) ще продължат да нарастват

...
Договорните цени за оперативна памет (DRAM) ще продължат да нарастват
Коментари Харесай

Сървърната оперативна памет ще продължи да поскъпва

Договорните цени за оперативна памет (DRAM) ще продължат да нарастват през второто тримесечие на 2018 година, с помощта на високото търсене на тези артикули в Китай. Това написа порталът DigiTimes, базирайки се на анализаторите от DRAMeXchange.

В интервала януари-март, производителите са повишили цените на сървърните чиповете за сървърна DRAM-памет единствено с 4%, спрямо предходните три месеца, защото фирмите избират да поддържат растежа на продажбите с цени, които са удобни за клиентите.

„Доставчиците оферират преференциални договорни цени в отговор на прехода към нова платформа и модулите с висока плътност“ – отбелязва старши анализаторът на DRAMeXchange Марк Лиу.

Той предвижда, че световните доставки на сървъри през 2018 година ще се усилят с няколко %, до момента в който в Китай доставките незабавно ще се покачат с 20% през второто тримесечие.

Тройката най-големи производители на сървърна оперативна памет се приготвя през втората половина да увеличи каузи на решенията, основани по най-новия технологичен развой, което ще им разреши да подобрят структурата на разноските. Също по този начин, специалистите предвиждат възходящо потребление на сървърните модули оперативна памет с висока компактност.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР