Dogecoin, криптовалута, кръстена на известно кучешко меме, поскъпна с 35%

...
Dogecoin, криптовалута, кръстена на известно кучешко меме, поскъпна с 35%
Коментари Харесай

Dogecoin поскъпва с 35% след приключването на изкупуването на Twitter от Илон Мъск

Dogecoin, криптовалута, кръстена на известно кучешко меме, нарастна с 35% за пет дни. CNBC написа за това. Журналисти и специалисти изясняват растежа с приключването на договорката за закупуване на Twitter от Елон Мъск.

След месеци на борба сред Мъск и борда на шефовете на Twitter двете страни реализираха съглашение. Бизнесменът се е съгласил да купи обществената мрежа. Мъск също по този начин промени описанието на акаунта си в Twitter на Chief of Twit и разгласява видеоклип, на който се появява в централата на компанията с мивка в ръце.
-->
Възходът на Doge може да е обвързван и със слуховете, че Twitter ще сътвори собствен личен портфейл за криптовалута. Известната техноблогърка Джейн Уонг написа за това. Тя твърди, че обществената мрежа работи по първообраз на портфейл, само че не е посочена дата на стартиране. Списъкът с евентуално поддържаните криптовалути също не е разгласен. Важно е да се означи, че Илон Мъск е прочут с обществената си поддръжка за Dogecoin, тъй че след закупуването на обществената мрежа вероятността да поддържа гореспоменатия токен се е нараснала доста.

Според Analytics Insight повишаването на Dogecoin може да се окаже капан за купувачите на криптовалути. Според редица специалисти повишаването може да е обвързвано със известието на Фед за допустимо облекчение на паричната политика.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР