Dodge обяви, че компанията е сглобила последната бройка на екзотичната суперспортна версия

...
Dodge обяви, че компанията е сглобила
последната бройка на екзотичната
суперспортна версия
Коментари Харесай

Последният Demon на Dodge

Dodge разгласи, че компанията е сглобила последната численост на екзотичната суперспортна версия Demon на Challenger SRT 2018, която единствено след няколко дни- в края на юни, ще бъде пусната в продажба на легендарния търг Barrett-Jackson Northeast Auction.

Challenger SRT Demon беше пуснат в лимитирана серия от единствено 3300 единици, а производството му продължи една година. Най-мощната кола в цялата история на марката Dodge е сертифициран от американската Hot Rod асоциация като най-бързата серийна кола на четвърт миля, и беше притежание единствено на консуматори в Съединените Американски Щати и Канада, като квотите са разпределени 3000 към 300.

Със своя 6.2-литров HEMI Demon V-образен, осемцилиндров мотор с 840 конски сили, е в състояние да се форсира от 0 до 96 км/ч за 2.3 секунди, от 0 до 48 км/ч единствено за 1 секунда и е първата серийна кола с регистрирано отлепяне на предните колела при старт от място (1.8 g натоварване), сертифицирано от Guinness World Records.

Цената на рисковата версия Demon на Challenger SRT 2018 беше избрана на 84 995 щатски долара, като в общоприетото оборудване на автомобила е включена една седалка.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР