Доброволците, които се отзоваха на призива ни, са около 200.

...
Доброволците, които се отзоваха на призива ни, са около 200.
Коментари Харесай

Директорът на Александровска разкри колко пациенти лекуват с COVID-19

Доброволците, които се отзоваха на апела ни, са към 200. Най -много от тях са студенти по медицина и те ще бъдат потърсени, в случай че се усилят случаите на ковид у нас. Искам да благодаря на всички лекари, сестри и санитари в болничното заведение ни. Нито един от тях не сподели: не, няма да оказа помощ. Това съобщи шефът на Александровска болница доктор Костадин Ангелов в ефира на Българска национална телевизия във връзка пандемията от COVID-19.

Към момента имаме дарения за над 600 000 лв. и те са за здравна техника и материали. Постоянно получаваме мейли и известия, с цел да им дадем сметка. Това е доста огромно доверие и всяка една помощ е от изгода и ни дава опция да помогнем на доста хора, съобщи още Ангелов.

Той бе безапелационен, че лекарите му няма да нарушат медицината и преценката ще е тяхна и никои няма да се лекува предпочитано. "Ако някой си мисли противоположното - то договорът за подаяние ще бъде разкъсан. Нашите показа не съответстват с визиите на донора, които си мисли, че някой ще се лекува с преимущество. Лекарите са тези, които ще преценяват кой има потребност от апаратно дишане ", посочи още шефът на Александровска болница.

Европейски Съюз ще затвори външните си граници поради COVID-19

Ангелов съобщи, че пациентите, които са с ковид в болничното заведение са трима. "Към сегашния миг те са в положително положение. Лекарите, които се грижат за тях са под карантина, както би трябвало да бъде. Те дни останаха при тях и желая да им благодаря. Не са споделили една дума и са подготвени да дадат нужното, а това е извънредно значимо ", посочи още доктор Ангелов.

Попитан дали сега личи рецесията на фрагменти, той съобщи, че тя не е занапред, само че прави усещане една вълна на взаимност. "Обаждат се студенти и пенсионирани сътрудници и декларират подготвеност да оказват помощ. Да, усещаме поддръжката на хората и тя е нужна. Хората би трябвало да стартират да се интересуват повече. Надяваме се имунизацията да бъде открита оптимално скоро и да бъде приложена ", сподели той.

Лекарят изрече благодарността си към държавното управление и съобщи, че тези 1000 лв. ще оказват помощ доста. "Не мога да кажа какъв брой са тези, които ще ги получат от Александровска ", посочи той.

На въпрос дали болничното заведение работи в естествен режим, Ангелов съобщи, че да и няма никаква заплаха за останалите, тъй като хората с ковид са изолирани в друга постройка. "Взети са всички ограничения за сигурност. Действаме отговорно и съблюдаваме всички правила на опазването на здравето ", безапелационен бе той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР