Основният наказателен съд в Скопие постанови 30-дневен арест на съдията

...
Основният наказателен съд в Скопие постанови 30-дневен арест на съдията
Коментари Харесай

Съдът в Скопие остави в ареста съдия, арестуван по подозрение за вземане на подкуп

Основният углавен съд в Скопие постанови 30-дневен арест на съдията във Върховния съд на Република Северна Македония Наке Георгиев, който  беше задържан през вчерашния ден по съмнение за взет рушвет, оповестяват медиите в Северна Македония. 

Информацията за ареста на съдията бе оповестена в късните часове на вчерашния ден, а в среднощ Съдебният съвет на Северна Македония се събра на съвещание, на което взе решение да смъкна имунитета му, което разреши и днешното решение за арест по авансово произвеждане в съда.

Според формалната информация Георгиев се е защитавал с безмълвие по време на разпита в Наказателния съд и към този момент е отведен в следствения затвор " Скопие " в Шуто Оризари, написа „ Гласът на Америка ”.

Изданието цитира юриста на заподозряния - Александър Тумановски, съгласно който Георгиев е жертва, бил е " натопен " и ще изиска преразглеждане на решението за задържане. 

Георгиев е бил задържан в следобедните часове на вчерашния ден, когато е взел авансово белязани от полицията, 10 хиляди евро от сина на някогашен кмет на Ново село, упрекнат в контрабанда на канабис, написа Гласът на Америка. 

В известието на прокуратурата се оповестява, че заподозряният арбитър от Върховния съд, " употребявайки служебното си състояние и добито въздействие, е заречен лъжливи услуги на обвинен (бащата на подалия сигнала) по друго произвеждане пред Прокуратурата за проведена престъпност и корупция и лъжливо заявил, че ще окаже въздействие дружно с друго обвинено лице ".

От прокуратурата в Северна Македония осведомят, че за втория обвинен в тази ситуация " доказателствата не дават съображение да се предложи най-строга мярка за неотклонение ", настояването за него е подписка и лишаване на интернационалния му паспорт. Според медиите в страната става дума за член на Прокурорския съвет, някогашен омбудсман и министър на правораздаването, в чийто кабинет е осъществен обиск, само че „ към този момент няма точна информация каква е била ролята му ”.

Разследването по случая продължава, оповестяват от прокуратурата в Република Северна Македония, отбелязва Българска телеграфна агенция. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР