Доброволци от компанията посветиха своя ежегоден ден за добротворчество –

...
Доброволци от компанията посветиха своя ежегоден ден за добротворчество –
Коментари Харесай

L'Oréal България обнови центъра за настаняване на бежанци от Украйна „Прегръдки от България“

Доброволци от компанията посветиха своя годишен ден за добротворчество – Citizen Day, на помагане на над 70 майки и деца от Украйна
Центърът за настаняване на бежанци от Украйна „ Прегръдки от България “ в град Перник бе освежен и обновен от доброволци от L`Oréal България. В рамките на един работен ден – 14 юли, чиновниците от козметичната компания съумяха да облагородят двора и външното пространство към центъра, създавайки по-добри условия за краткотрайно настаняване. Чрез интензивно ангажиране с действия като главно пребоядисване на оградата на центъра, озеленяване на двора и ободряване на външни елементи от центъра, доброволците показаха поддръжката си за благородната идея за даването на краткотрайно леговище за нуждаещите се.

Обновяването на центъра за настаняване е част от годишната доброволческа самодейност на L’Oréal, наречена Citizen Day (Денят на гражданите). Citizen Day е специфичен ден от годината, през който чиновниците на L’Oréal се отдават на доброволческа активност за подкрепяне на обществено значима идея. В тазгодишното издание на „ Денят на жителите “ екипът на L’Oréal имаше шанса да се запознае с истории от първо лице на поданици на Украйна и да им помогне да се почувстват „ добре пристигнали “. Децата от центъра „ Прегръдки от България “, от своя страна имаха опцията интензивно да вземат участие в украсяването на техния дом, като обрисуваха вътрешната част на оградата на центъра.

„ Прегръдки от България “ е център за настаняване на бежанци от Украйна, ситуиран в град Перник, който в този момент е дом на повече от 70 майки и деца, потърсили нов дом в България. Центърът е основан със съдействието на Гората.бг – Неправителствени организации, което се бори против обезлесяването на българските гори.

„ Изключително съм щастлива, че се срещнах с толкоз доста енергични, положителни и отдадени на правеното на положително хора, тези от екипа на L’Oréal. За нас самодейността Citizen Day на L’Oréal се трансформира в празник и сме надълбоко признателни за цялата оказана помощ и най-много за прелестните мемоари, които създадохме дружно в този ден. Сега центърът „ Прегръдки от България “ наподобява по-гостоприемен и се усеща повече като дом за мен и всички десетки украински майки и деца, намерили заслон и поддръжка тук в сегашните сложни времена “, - показа Елена Димитрова, шеф на център за настаняване „ Прегръдки от България “.

L`Oréal чества за 13-и път Citizen Day

Въведен през 2010 година, този годишен ден, отдаден на доброволчество, е дал опция на чиновници от близо 65 страни да посветят над един милион работни часове на доброволчество в партньорство със стотици неправителствени организации и техните бенефициенти. Всяка година близо 30 000 чиновници вземат участие в разнообразни начинания на взаимност, подкрепени в границите на Citizen Day.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР