Доброто позициониране на България е факт след нашето председателство. Посоката

...
Доброто позициониране на България е факт след нашето председателство. Посоката
Коментари Харесай

Жечо Станков: Енергетиката на България не е разклатена по никакъв начин, тя беше срината след управлението на БСП

Доброто позициониране на България е реалност след нашето председателство. Посоката на дебатите за евроизборите би трябвало да е какво ще създадем за жителите. В Европа се случват неща, които след това идват и на локално равнище. Важно е да изпратим кадърни, почтени и образовани евродепутати. Това съобщи Жечо Станков от ГЕРБ, зам.-министър на енергетиката и претендент за евродепутат за Izbori.bg.

"Енергетиката на България не е разтърсена по никакъв метод, тя беше срината след ръководството на Българска социалистическа партия. България работи по нови енергийни планове, построява нови газови връзки, енергетиката ще бъде постоянна и отсега нататък. Работим по разнообразни газови връзки - една от тях е българо-гръцката газова връзка, по която да края на месеца се чака министър председателят Борисов и министър председателят Ципрас да създадат първата копка. България ще взе участие в построяването на нов терминал в Александруполис, което в допълнение ще даде опция да имаме достъп до газ от Щатите, от Австралия, от Египет. Ако има провинен за това, че "Южен поток " беше спрян, това е точно Българска социалистическа партия ", добави Станков.

"Най-хубавият газ за българина би бил нашият личен газ, той ще бъде на най-хубавата цена, ще бъдат спестени всички транспортни такси. Благодарение на това, че страната и секторът са постоянни, сме привлекли втората и петата по величина в света компании, два са огромните блока в Черно море, в които се изследва. Един подобен сондаж коства сред 80 и 100 млн. евро, тъй че тези компании виждат капацитет в нашето Черноморие ", изясни Станков.

"Ние сме за строителството на АЕЦ "Белене ", само че при избрани условия, за нас е значимо такава централа да съществува на пазарен принцип. За страната е значимо да има дял в това сдружение. Българска социалистическа партия са доста положителни в това да подлагат на критика, само че не оферират нищо градивно. АЕЦ "Белене " коства доста повече на страната с помощта на Българска социалистическа партия ", сподели Станков.

"ЧЕЗ няма по какъв начин да бъде добито от страната, всичко е на пазарен принцип. Като сдружение ЧЕЗ има право да продава своите активи. Ако договорката е позволена съгласно КФН, тя ще бъде осъществена. Това няма да се отрази върху сметките на жителите за сила ", разяснява той.

Станков показа и концепцията на държавното управление да се създават планове за улично осветяване на общините: "Едно улично осветяване ще бъде нещо, което ще е ориентирано към жителите. Това е стратегия, която успяхме да договорим по време на българското председателство, два пъти по-голям бюджет - 33 млн. евро в съпоставяне със остарелия бюджет, което демонстрира, че сътрудниците ни ни имат доверие в реализирането на тази стратегия. До броени седмици общините ще имат опция да аплайват за над 16 млн. лв., с които да закупуват улично осветяване в градовете си. "

На въпрос за свадите с жилищата на властта, Станков отговори: "Премиерът Борисов взе тежки решения и хора бяха отстранени. Колегите от Българска социалистическа партия даже и сега имат депутати, които са подсъдими. "

"Аз съм реалист и считам, че осем евродепутати са постижима цел. Гражданите ще дефинират какъв брой индивида ще бъдат вкарани в европарламента. Контактът с жителите е извънредно значим, би трябвало да работим за решение на техните проблеми. Няма да има предварителни избори, работата във всеки един бранш в страната се прави извънредно добре ", приключи Станков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР