Добросъседските отношения и стриктното изпълнение на поетите двустранни ангажименти са

...
Добросъседските отношения и стриктното изпълнение на поетите двустранни ангажименти са
Коментари Харесай

Западните Балкани да поемат отговорност

Добросъседските връзки и прецизното осъществяване на поетите двустранни задължения са методът да се подсигурява районната непоклатимост, да бъдат решавани всички открити въпроси. Това съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева на конференция.

Ние ще продължим да поддържаме напъните на шестте страни сътрудници по пътя им към Европейски Съюз, само че те също би трябвало да поемат своята отговорност, да гледат към бъдещето и да следват процеса на промени, уточни Захариева.

Българският външен министър акцентира, че в този момент добросъседството и солидарността са нужни повече от всеки път, когато светът е обзет от невиждана рецесия с ковид и рецесия на сигурността поради терористичните офанзиви като тези във Виена и Ница.

Европейски Съюз удостовери уговорката си в тези сложни времена към района, като включи Западните Балкани в проекта за възобновяване на Европа, уточни Екатерина Захариева.

Европейски Съюз активизира за шестте страни повече от 3,3 милиарда евро за битката с ковид и за възобновяване на района, напомни тя и означи и поддръжката на България с филантропична помощ и защитни медицински средства.

Убедени сме, че свързаността е основен фактор за създаване на доверие и добросъседски връзки в страните от Западните Балкани, приобщавайки ги към европейските полезности и стандарти, уточни Екатерина Захариева. Според нея улесненото придвижване на артикули, услуги, капитал и хора ще запазят стопанските системи ни живи, а промишленостите ни - конкурентоспособни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР