Добро утро. Най-важното тази сутрин:Новото правителствоГешев срещу МВРДжуди ДенчДнес е

...
Добро утро. Най-важното тази сутрин:Новото правителствоГешев срещу МВРДжуди ДенчДнес е
Коментари Харесай

Три минути: Най-после правителство. Новите казаха, че ще махат Гешев и той започна контраатака

Добро утро. Най-важното тази заран:
Новото правителствоГешев против МВРДжуди Денч
Днес е 13 декември и изключителното съвещание на Народното събрание, което да гласоподава новото държавно управление.

Нещата се развиваха бързо. В петък “Продължаваме смяната ”, Българска социалистическа партия, “Има подобен народ ” и “Демократична България ” за съдружно ръководство.

В събота президентът Румен Радев връчи мандата на номинирания за министър председател му върна директория със конструкция и състав на Министерския съвет.

След това Петков показа всички министри от бъдещото си държавно управление и разгласи неговото мото: “ към корупцията ”.

В новия кабинет влизат както добре познати имена, по този начин и напълно непознати. Събрахме най-интересното от това, което знаем за тях - в държавното управление.

Бойко Рашков остава вътрешен министър, този път от квотата на “Продължаваме смяната ”. Това даде мотив на всевъзможен разговор, до момента в който Рашков е в кабинета.

Ден по-рано служебният министър на културата Велислав Минеков пък отиде в, с което ги помоли да изоставен двата етажа от административната постройка на НДК. Очаквайте през днешния ден на уеб страницата на Свободна Европа следствие за този парцел - чия благосъстоятелност е и по какъв начин се е оказал в ръцете на ГЕРБ.

Искате ли да споделите вашето мнение по тези вести? Пишете ни на или коментирайте на страницата ни във.
Иван Гешев против Бойко Рашков
Новият министър председател Кирил Петков сподели, че първите задания са последствията от повишаването на тока и имунизацията против COVID-19. Отвъд тези явни цели, първа задача на новото болшинство ще е смяна в правораздаването. за какво примката към основния прокурор Иван Гешев се стяга и по какъв начин може да се стигне до неговата промяна.

В неделя, че оказва напън върху прокуратурата. Повод е следствието за пране на пари от автомагистрала “Хемус ”. Министерство на вътрешните работи упрекна Гешев, че пречи на следствието.

Ден по-рано вътрешният министър Рашков сподели, че това следствие може да засегне и членове на “ ”. Всички се сетиха за ГЕРБ.

Арестуваният с 53 млн. лв. в брой от “Хемус ” към този момент е под. Според Министерство на вътрешните работи, той може да бъде разпитан за хората над него, само че прокуратурата не позволява. да си припомните по какъв начин стартира тази история за “60 млн. лв. в чували ”.

Изпратете на другари, с цел да се абонират и те за бюлетина “3 минути ”.
Какво да чакаме
Денислав Бодичев е на 31 години, работи в IT бранша. Доволен е от заплатата си, само че от няколко дни е обезпокоен. Причината за това е едно от желанията на “Продължаваме смяната ”..

Новият министър председател Кирил Петков сподели, че позицията на България по отношение на Северна Македония остава същата, само че ще бъде “надградена ”. на въпроса “Има ли решение на българо-македонския спор? ”.

Досегашният боен министър ще е новият български дипломат във Вашингтон. Той има и предходен дипломатически опит в Съединени американски щати.

Присъединете се към общността на. Вече можете да получавате всичко най-важно напряко в телефона си.
Русия, Украйна и Сърбия
Русия за “огромни последствия ”, в случай че реши да нападне Украйна.

да откаже интеграция на Киев, само че получи изрично “Не ”.

Тези истории няма да ги прочетете на никое място другаде. от Радио Свободна Европа ви среща с украинските бойци покрай границата, които живеят под опасността от инвазия.

За трета поредна седмица екологични митинги и други огромни градове в Сърбия.
Човек на деня
Британската актриса навърши 87 години в четвъртък. Тя има известност на велика актриса освен във Англия, само че там постоянно я назовават „ национално богатство ". Тя е Човек на деня на Свободна Европа.

Българинът завоюва златен орден на Световното състезание по повдигане на тежести в Узбекистан.

за този бюлетин, с цел да получавате всяка заран в пощата си "3 минути " – обзор на най-важните вести.

Искрено ваш,

Иван Бедров
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР