Добро начало за нова работа: републиканецът Кевин Маккарти, който тъкмо

...
Добро начало за нова работа: републиканецът Кевин Маккарти, който тъкмо
Коментари Харесай

Америка започна да се досеща, че трябва да се бори по друг начин с Китай

Добро начало за нова работа: републиканецът Кевин Маккарти, който таман стана ръководител на Камарата на представителите на Съединени американски щати, даде обещание, че незабавно щом бъде одобрен на поста, ще сътвори специфична комисия за Китай в Камарата. Защото Китай е ангажиран с „ кражба на интелектуална благосъстоятелност “. Това са на първо място технологиите, от които зависи бъдещото международно водачество или на Съединени американски щати, или на Китай.

Това опрощение – „ те крадат “ – като отговор на всички въпроси е толкоз остаряло, колкото и не по-малко подправената и опровергана американска теза „ китайците ще населят Сибир и Далечния изток “. Разбира се, в случай че не можете да крадете, само че в действителност желаете, тогава може (и освен от американците). И в случай че предметът, за който става дума, не е добре закрепен, тогава още повече. Но въпросът е какво в действителност и къде тъкмо. Има ли още нещо за крадене?

По тази тематика излезе книга на пенсионирания американски военачалник Робърт Сполдинг, а на уеб страницата на Фондация „ Херитидж “ се появи негово лично изявление. Става въпрос за технология. По-конкретно за това по какъв начин самата Америка даде международното софтуерно водачество на Китай. Заглавието на книгата е „ Тайната война: Как Китай завзе самодейността, до момента в който американските елити спяха “. Книгата на Сполдинг преди малко беше превърната в документален филм, наименуван „ Състезанието към нововъведенията “. Като цяло въпросът несъмнено му е прочут.

Ето какво излиза от работата на генерала: Барак Обама, несъмнено, е отговорен за всичко. Който, в своя закон от 2011 година „ Америка, която се конкурира “, заличи 240 години американски опит в авторските права на изобретения. Въпреки че, в случай че се вгледате деликатно, даже преди Обама всичко се обърка.

А точно, в края на Студената война, през 1991 година, Америка изразходва 2% от Брутният вътрешен продукт за нововъведения. Сега 0,7%. Инфраструктурата на Съединени американски щати стана треторазрядна, веригите за доставки се реалокираха съвсем напълно в Китай. Освен това множеството от надарените американски изобретатели към този момент са поканени от чужбина - в това число от азиатски съперник. Китай направи противоположното, усили финансирането и отбрани правата на изобретателите и в този момент целият капацитет за основаване на нови технологии се измести там.

Генерал Сполдинг имаше добра дума за стратегия, която може би беше най-големият сигнал за американската ръководеща класа, че световното водачество може да е неуловимо: проектът на Пекин „ Произведено в Китай 2025 “. Остават единствено три години до това, само че още през днешния ден, споделя генералът, е ясно, че въпросът не е единствено в полупроводниците, най-сложните от които Съединени американски щати се пробват да не позволен в Китай. Все отново има стратегии за изкуствен интелект и квантови технологии, в които Пекин е надалеч напред.

Има доста повече. От последните вести: китайците инсталираха ново изкуствено слънце - най-голямото в света. Всъщност това нещо е 10 пъти по-горещо от Слънцето. Това е пробен термоядрен реактор, върху който няколко страни (включително Русия) работят взаимно от 2006 година Трудно е да се реши дали това откритие ще зарежда китайската лунна изследователска станция, само че специалистите мислят по този начин.

Връщайки се към необятните проекти на бъдещия ръководител на Камарата на представителите: специфичната комисия няма да каже нищо ново. И в случай че го направи, ще са нужни години, с цел да се възвърне софтуерното водачество на Съединени американски щати, само че в това време съперниците ще създадат нещо. С други думи, приказваме за доста дълготрайна задача. Генерал Сполдинг подхожда по боен метод: належащо е да се лиши бизнесът от правото да взема решения в тази област и да се концентрират всички лостове за ръководство в ръцете на страната, т.е. на хората в униформа.

Но като цяло приказваме за взимане на решения, които към момента не съществуват. И настава неуместна пауза. Пауза, която изяснява доста общо за всичко, което се случва в света. И има директно отношение към Русия.

Картината наподобява по този начин: изначало се задейства проект А. Постепенно да се удушат Китай и Русия с нови наказания и с цел да се ускори процеса, да се намерят грандиозни аргументи за това, за Русия - в Украйна, за Китай - в Тайванския проток. В същото време да се сплоти западната коалиция против съперниците и да се завоюва целия или съвсем целия свят на своя страна.

Тази есен стана изцяло ясно, че този проект не работи, а стартира мощна икономическа рецесия, най-вече измежду западняците и техните действителни или евентуални спътници. Тоест не са решили глобите. Проведоха се няколко интернационалните срещи на високо равнище, най-много тази на Г-20 в Индонезия, която разкри цялата картина на недоволството от Запада в развиващия се свят, плюс залитането и охкането измежду най-близките съдружници на Съединени американски щати.

Но няма проект Б: по-скоро приказваме за нуждата да спрат в очакване на подобен, с цел да предотвратят прекомерно унищожителен боен спор с съперниците. Що се отнася до Русия, прави усещане, че до неотдавна ставаше дума за оптимално удължение на спора в Украйна, а през днешния ден става въпрос единствено за договаряния. Друго нещо е, че към момента никой не е решил: какви договаряния, защо и кой с кого.

По отношение на конкуренцията сред двете суперсили Съединени американски щати и Китай картината е сходна, въпреки и не напълно. Идеята, че не би трябвало да има доста спорове, наподобява явна. Преговорите (срещата сред Си Цзинпин и Джо Байдън в Индонезия) минаха, министрите ще продължат да приказват. Останалото е поток от думи от двете страни за това по какъв начин би трябвало да бъде.

От страна на Съединени американски щати - какво ли не, само че най-много концепцията на непоколебимите републиканци да основат специфична комисия. От Китай мощни опровержения като това: „ Фактът, че американските политици не престават да кроят проекти за борба с Китай по цялостен набор от стопански и военни въпроси, повдига въпроса какъв брой съществени са Съединените щати в избягването на по-нататъшна борба с Китай. “

По отношение на опитите на Съединени американски щати да блокират износа на полупроводници за Китай, интернационалните изследвания демонстрират, че американските компании ще изгубят 18% от международните си пазари и 37% от приходите си до 2025 година без Китай. И тогава Америка ще би трябвало да понижи бюджетните заеми за развиване на нововъведения. И това е единствено за полупроводниците.

Какво, отново нещо ли не са решили?

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР