Добро дело - малка група ентусиасти почистиха по-голямата част от

...
Добро дело - малка група ентусиасти почистиха по-голямата част от
Коментари Харесай

6-годишно дете сред ентусиастите, почистили Корията край Пазарджик СНИМКИ

Добро дело - дребна група запалянковци почистиха по-голямата част от " Корията " - забележителност, която се слави с хубостта си.

Месността " Корията " се намира до село Ковачево, област Пазаржик. През 70-те години на 20 век при корекцията на Марица се откриват следи от антични нации живели на това място. Последват археологически разкопки, които потвърждават че това място е било заселено още от времето на траките. Намерени са предмети и антични сечива които се съхраняват в РИМ - Пазарджик. Към днешна дата жителите на село Ковачево са към 2000 хиляди.



В последните години рибарските местенца към " Корията " се славеха с отчайващото си положение, в което се намираха, заради насъбраните отпадъци от всевъзможен тип. Група запалянковци, обаче, не останаха равнодушни към гледката и бързо спретнаха организация по почистването на огромна част от региона на местността.

Ентусиастите запретнаха ръкави и събраха множеството отпадък, само че в самото езеро към момента имало доста бутилки. " Ще измислим по какъв начин да ги съберем и тях скоро. ", споделят уредниците на самодейността.

Поставени са и краткотрайни кошчета за боклуци, които ще бъдат подменяни от време на време, в тази връзка доброволците молят за подпомагане: " Молим ви да ни съдействате. Не е толкоз мъчно - откачете едното пликче и сложете другото. "



" Цялостно Корията не е нечиста. Проблемът е към беседката и рибарските места. Хора... Не знам по какъв начин ви е готино да оставяте отпадък и след това в същия отпадък да купонясвате. Нещо логиката се губи. Вижте какъв брой по-приветливо и прелестно е, когато е изчистено. Оставихме ви огромния чувал за отпадък (празен) и сложихме дребни чувалчета на някои греди. Гледайте най-малко да ги уцелите. Ще се радваме и да ги подменяте понякога. ", пишат запалянковците във Facebook.

Доброволците, почистити региона, се обръщат и към риболовците с тези думи:

" Как очаквате да клъвне рибата, когато в езерото е бъкано с бутилки. А в храстите пък беше ужасно. Значи, прибирате си кенчетата от бира в найлонче, завръзвате го, обаче ви мързи да го изхвърлите в коша, който е при започване на селото. Не по този начин, айде да се научим да пазим красивите места. "



Похвално е, че в самодейността се е присъединила и 6-годишна принцеса, която сама е разнасяла цялостно чувалче и е събирала старателно и най-малките боклучета.

Съвестните фенове на природата получиха доста поздравления за положителното дело. " Поздравления за всички Вас младежи! Докато има такива като Вас, които се грижат за природата, родното Ковачево ще пребъде! Бъдете здрави! ", гласи една от хвалбите.

От уредниците на самодейността не пропуснаха да благодарят на всички, които са се присъединили в почистването и извозването на боклука, а тези, които трансформират естествените ни забележителности в бунище, могат единствено да се засрамят.



Снимки: Facebook
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР