Добрите ножове са двигателите на кухнята - кълцат, обезкостяват и

...
Добрите ножове са двигателите на кухнята - кълцат, обезкостяват и
Коментари Харесай

Защо никога НЕ трябва да слагате ножове в миялна машина

Добрите ножове са моторите на кухнята - кълцат, обезкостяват и режат. С две думи, без тях няма да приготвим ястие. Въпреки че може да е изкушаващо да ги хвърлите в съдомиялната машина, да натиснете бутона и да изчакате цикъла да свърши магията си, това не е най-хубавият способ за поддържане на ножовете в топ форма.
Всъщност, миялната машина може да навреди на качеството на ножовете. Те постоянно са прекомерно абразивни и според от типа на потребления препарат, процесът може да аргументи наслойка или разяждане.
 10 неща, които в никакъв случай не трябва да миете в съдомиялна 10 неща, които в никакъв случай не трябва да миете в съдомиялна
Първият път, когато се преместихте в дом с миялна машина, това беше един благополучен миг, в който вярвахте, че живота ви ще се промени з...
Правилното разчистване е пъклен належащо условие за ножовете, защото по тяхната повърхнина се развиват най-вече бактерии (заедно с дъските за рязане). Най-добрият метод е да ги измиете директно след приложимост, с цел да избегнете засъхването на храната по-късно. Ножовете в никакъв случай не би трябвало да се оставят накиснати във вода, защото това би довело до наслойка по острието и дръжката.

Всички ножове, без значение от острието или материала на дръжката, би трябвало да се измиват на ръка с топла вода, да се изплакват и неотложно да се изсушават. Избърсването на ножа с забрадка и по-късно незабавното му прибиране в шкафа е мощно целесъобразно, защото оставянето на ножа на въздух разрешава на водата да седи върху острието по-дълго и може да докара до потъмняване или наслойка, даже в случай че ножът е от неръждаема стомана.

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР