Добрич. Възпитаници на детски заведения в Добрич създадоха великденска украса,

...
Добрич. Възпитаници на детски заведения в Добрич създадоха великденска украса,
Коментари Харесай

Възпитаници на детски заведения в Добрич създадоха великденска украса, която вече е монтирана на площад „Свобода“ и създава празнично настроение

Добрич. Възпитаници на детски заведения в Добрич сътвориха великденска декорация, която към този момент е инсталирана на площад „ Свобода “ и основава празнично въодушевление, съобщи кореспондентът на Радио „ Фокус ” – Варна . 17 детски градини са се присъединили в самодейността и са изрисували и нашарили макети на огромни великденски яйца, обезпечени от Община Добрич.

С доста фикция, под управлението на своите педагози, малчуганите със своите сръчни ръце са обагрили яйцата с цветовете на детството и на един от най-обичаните празници в българския национален календар. Всяко едно от яйцата носи свое обръщение. Жителите и гостите на Добрич, преминавайки през централната пешеходна зона, имат опция да се порадват и да си създадат фотоси за спомен измежду пъстротата, цветността и великденските знаци. Идеята е тази самодейност да продължи и през идващите години, с цел да може добричани в дните към Великден да усетят атмосферата на светлия християнски празник през погледа на децата. Община Добрич и персонално кметът посредством своя " Facebook " профил насочат думи на признателност към педагозите на всички детски градини и техните ученици за старанието при изрисуване на великденските яйца и за вдъхновението.

Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР