Добрич. Възпитаничка на Иновативна гимназия Райко Цончев“ в Добрич е

...
Добрич. Възпитаничка на Иновативна гимназия Райко Цончев“ в Добрич е
Коментари Харесай

Възпитаничка на Иновативна гимназия „Райко Цончев“ в Добрич е отличена за участие в международен конкурс, насочен към историята

Добрич. Възпитаничка на Иновативна гимназия „ Райко Цончев “ в Добрич е отличена за присъединяване в интернационален конкурс, ориентиран към историята. Това заяви шефът на ЧПГТП „ Райко Цончев “ доктор Маргарита Христова, съобщи кореспондентът на Радио „ Фокус ” – Варна . Александрина Янкова е ученичка в 10 г клас на гимназия „ Райко Цончев “ отстрани „ Чужди езици – испански и френски език “.

Занимава се с изкуство от дребна. Възпитаничка е на Олга Иванова, учител в новаторското учебно заведение и в арт школа „ Цветно “ към Младежкия център в Добрич. За втора поредна година Александрина взе участие в влиятелния интернационален конгрес „ Велики Преслав - история на цялостен един народ “. Миналата година дружно със свои съученици тя завоюва Специална премия за макет на Кръглата черква във Велики Преслав в категория „ Приложно-декоративно изкуство “. В тазгодишното издание на форума десетокласничката взе участие със независими произведения в две категории и получава оценки и за двете си творби. Класирана е на I място в категория „ Живопис “. Присъдена е и трета премия в категория „ Приложно-декоративно изкуство “ за кукла. От учебното заведение изричат удовлетворението си от следващото самопризнание за надарената ученичка и признателност към учителката й – госпожа Олга Иванова.
Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР