Добрич. В края на ноември тази година Комитетът по лекарствените

...
Добрич. В края на ноември тази година Комитетът по лекарствените
Коментари Харесай

Уточнени са временните имунизационни пунктове, които ще прилагат ваксина срещу COVID-19 при деца на възраст 5-11 г. в област Добрич

Добрич. В края на ноември тази година Комитетът по лекарствените артикули за хуманната медицина към Eвропейската организация по медикаментите предлага разширение на обсега на приложение на имунизацията против COVID-19 Comirnaty, като се включат като подлежаща група и децата на възраст от 5 до 11 години, осъществена е смяна и в Кратката характерност на продукта (КХП). Това оповестиха от пресцентъра на Регионална здравна ревизия - Добрич .

Съгласно смяната в КХП, при деца от 5 до 11 години дозата Comirnaty ще бъде по-ниска от тази, която се употребява при хора на възраст 12 години и по-големи (10 µg спрямо 30 µg). Както и при по-голямата възрастова група, имунизацията се ползва като две инжекции в мускулите на мишницата, с период от три седмици.
Педиатричната ваксина Comirnaty е в многодозови флакони, като един флакон съдържа 10 дози по 0,2 ml след разреждане. Ваксината е налична.

Уточнени са краткотрайните имунизационни пунктове, които ще ползват педиатрична ваксина против COVID-19 при деца на възраст 5-11 година в област Добрич:
- МБАЛ-Добрич АД, ул. П. Хитов № 24, гр. Добрич, телефон за записване 0888476957;
- ДКЦ I - Добрич ЕООД, ул. Д. Петков № 3, гр. Добрич, телефон за записване: 058 601474;
- МЦ-I - Балчик ЕООД, ул. Зл. Петков № 1, гр. Балчик, област Добрич, телефон за записване 0579 72866.

С цел обмисляне на дозите и оползотворяване на многодозовите флакони и за недопускане на предотвратим брак на ваксина е желателно родителите първо да се съветват с дадения пункт за ден и час, преди да го посетят.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР