Добрич. Учители от Частна профилирана гимназия Райко Цончев“ в Добрич

...
Добрич. Учители от Частна профилирана гимназия Райко Цончев“ в Добрич
Коментари Харесай

Учители от Иновативна гимназия „Райко Цончев“ в Добрич участват в разработка на платформа за взаимодействие между семейства, участващи в мобилности за обмен

Добрич. Учители от Частна профилирана гимназия „ Райко Цончев “ в Добрич вземат участие в разработка на платформа за взаимоотношение сред фамилии, участващи в подвижности за продан, съобщи кореспондентът на Радио „ Фокус ” – Варна . През седмицата е извършен тренинг на учители от добричката гимназия на тематика: „ Ефективна връзка “. Инициативата е част от дейностите по плана на стратегия „ Еразъм+ “ „ Мрежа Семейство-Училище “, който започва през 2020 година. Целта на образованието е да се подобрят уменията за връзка сред другите заинтригувани страни в границите на плана (ученици, родители, учители и партньори). За да предадат наученото на своите сътрудници, в ролята на медиатори на тренинга са встъпили двама учители от гимназията, които при започване на месец май са взели присъединяване в онлайн образование по тематиката, водено от координатора на плана. В него си партнират шест институции от четири страни, измежду които Италия, Словакия, Северна Ирландия и България.

Family-School Network е създаден от схващането за нуждата да се разшири аудиторията на потребителите на „ Еразъм+ “, посредством разширение на мрежата от фамилии, приемащи възпитаници по време на тяхната подвижност в Европа. Основната цел е да се приготвят принадлежности и стратегии за по-голямо включване в европейските планове за подвижност. Ще бъдат положени и специфични старания за подкрепяне на присъединяване на възпитаници от социално-икономическo неравностойно състояние, по-конкретно на тези, които идват от мигрантски генезис. Това е първи план за гимназия „ Райко Цончев “, като сътрудник по Ключова активност КА201. Характерно за плановете по тази активност е основаването на интелектуален артикул.

Разработените материали по време на тренинга са част от първия интелектуален артикул „ Модули за образование на учители “, който се показва в характерно методологично образование на учители за насърчаване на умения за разговор със фамилиите на учениците за поощряване обмена по „ Еразъм+ “. Вторият интелектуален артикул се състои в основаване на цифрова платформа за взаимоотношение на фамилиите, чиито деца вземат участие в подвижности за продан по програмата. „ Инструменти за прочувствена връзка “ е третият плануван артикул, който е ориентиран към основаването на видео-разкази от участниците по време на подвижностите.
Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР