Добрич. Търговско-промишлена палата (ТПП) - Добрич е организацията домакин на

...
Добрич. Търговско-промишлена палата (ТПП) - Добрич е организацията домакин на
Коментари Харесай

Търговско-промишлена палата - Добрич е организацията домакин на център от ново поколение „Европа директно“

Добрич. Търговско-промишлена палата (ТПП) - Добрич е организацията хазаин на център от ново потомство - „ Европа непосредствено “. Това съобщи секретарят на ТПП Герман Германов, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус ” – Варна . Добрич към този момент е част от мрежата „ Европа непосредствено “ и Търговско-промишлена палата е организацията хазаин на този център от ново потомство в добруджанския град.

Това е един от 13-те центъра в България и общо 424 такива центъра в целия Европейски съюз (ЕС), които са подкрепяни от Европейската комисия (ЕК). Целта на тези центрове е да създадат връзката сред институциите на Европейски Съюз и жителите. Екипите на „ Европа непосредствено “ ще изясняват по какъв начин Общността се бори с пандемията от COVID-19, ще подтикват възобновяване посредством информация за проекта Next Generation EU, ще предизвикват „ зеления “ и дигитален преход.

Герман Германов дефинира механизма на работа по този начин: „ В тази връзка от една страна ще се дава информация от Европейска комисия към всички заинтригувани лица. Тук се обгръщат всички локални общности, цивилен, съсловни организации, медии, учебни заведения, университети, възпитаници. Идеята е жителите на един понятен език да възприемат посланията на политиките на Европейски Съюз, ориентирани към тях. В същото време тези центрове ще играят ролята и на точки за събиране и предаване по нататък на противоположна връзка. Защото доста постоянно това, което се прави в обособените райони, не доближава до Европейска комисия, няма противоположна връзка за това по какъв начин ние като жители, като гражданско общество разбираме и работим взаимно за реализиране на политиките на Европейски Съюз. Така че тази връзка също е доста значима - посредством Европейското посланичество у нас информацията за районите да доближи до Европейска комисия, за това, което ние на място, по райони като начинания вършим или по какъв начин оценяваме политиките на Европейски Съюз. Така тази информация се връща там, където се вършат обособените политики, с оглед тяхното възстановяване и усъвършенстване. В последна сметка общата цел е да се реализира едно по-добро живеене на всички места в Европейски Съюз “.

Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР