Добрич. Състав на Окръжния съд в Добрич призна за виновен

...
Добрич. Състав на Окръжния съд в Добрич призна за виновен
Коментари Харесай

Окръжният съд в Добрич осъди мъж, обвинен за причинена по непредпазливост смърт при катастрофа

Добрич. Състав на Окръжния съд в Добрич призна за отговорен под съдим по обвиняване за породена по несъобразителност гибел при пътнотранспортно произшествие и му наложи да изтърпи наказване отнемане от независимост за
срок от 2 години и 4 месеца, чието осъществяване се отсрочва с 3-годишен изпитателен период. Това оповестиха от пресцентъра на Окръжния съд . Подсъдимият С.С. е приет за отговорен в това, че на 11 октомври 2019 година, при ръководство на лек автомобил, нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, като се движел със скорост от към 80 км/ч – по-висока от означената с пътен знак В26 – 60 км/ч, и с това по несъобразителност предизвикал гибелта на жена, която умряла на 17 октомври 2019 година. Тежкият пътен случай зародил в тъмната част на денонощието, към 20,00 - 20,30 часа, по околовръстния път на Добрич, на към 300 метра преди изхода от града в посока кръгово кръстовище за село Паскалево.

Пострадалата жена пътувала в каруца, която се движела пред автомобила, ръководен от подсъдимия. Според дадени от лидера пояснения, наближавайки мястото на произшествието той бил омаян от светлините на насрещно движещ се автомобил, заради което не видял каруцата.

В хода на следствието били направени автотехнически експертизи, съгласно които, в случай че лидерът се е движел със скорост, съобразена с лимитираната видимост пред автомобила от включените му фарове на къси светлини и е реагирал навреме, като е подхванал прекъсване сега на заслепяването му, той е имал техническата опция да спре автомобила си преди настъпването на удара с каруцата и по-такъв метод да предотврати произшествието. Делото мина по реда на съкратеното правосъдно разследване, откакто подсъдимият призна виновността си и всички обстоятелства, изложени в обвинителния акт. По тази причина в началото наложеното на подсъдимия наказване от 3 години и 6 месеца отнемане от независимост бе понижено с една трета.

Подсъдимият е с чисто правосъдно минало и положителни характеристични данни. Пред съда той изрази страдание за случилото се.
Постановената от Окръжния съд присъда предстои на обжалване и митинг в 15-дневен период пред Апелативен съд – Варна.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР