Добрич. Регионален исторически музей (РИМ) – Добрич организира национална ученическа

...
Добрич. Регионален исторически музей (РИМ) – Добрич организира национална ученическа
Коментари Харесай

Регионален исторически музей – Добрич организира национална ученическа конференция на тема „Добруджа и Първата световна война. Събития и личности“

Добрич. Регионален исторически музей (РИМ) – Добрич провежда национална ученическа конференция на тематика „ Добруджа и Първата международна война. Събития и персони “, съобщи кореспондентът на Радио „ Фокус ” – Варна . Форумът е отдаден на 105-ата годишнина от събитията на Добруджанския фронт 1916–1917 година Конференцията ще бъде извършена в Добрич. В нея ще могат да вземат участие възпитаници от гимназиалната учебна степен 8–12 клас, независимо или в екип, с теоретичен отчет, известие или мултимедийна презентация. Условията за присъединяване в конференцията са оповестени в уеб страницата и „ Facebook ” страницата на РИМ – Добрич. При неспособност за присъствено осъществяване, конференцията ще се организира онлайн.

През 2020 година беше извършена ученическа конференция във връзка 80 години от подписването на Крайовския контракт. В нея взеха присъединяване 36 възпитаници от 9 до 12 клас от цялата страна. Музейните експерти се надяват и тази година да има интензивно присъединяване от страна на младите фенове на историята.

Предвижда се електронна обява на материалите и издаване на документи за присъединяване в конференцията. Всички разноски са за сметка на участниците. В поръчките за присъединяване е належащо да се посочат: тематиката на проучването (с малко резюме), началник (ако има такъв), трите имена на участника, образователно заведение и клас, адрес и телефон за връзка. Крайният период за заявяване на присъединяване е 5 ноември 2021 година E-mail за поръчки: [email protected]; [email protected]; тел.: 0884 311 494.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР