Добрич. Маратон на четенето продължава до 23 април в Регионална

...
Добрич. Маратон на четенето продължава до 23 април в Регионална
Коментари Харесай

Маратон на четенето продължава до 23 април в Регионална библиотека „Дора Габе“ в Добрич

Добрич. Маратон на четенето продължава до 23 април в Регионална библиотека „ Дора Габе “ в Добрич, съобщи кореспондентът на Радио „ Фокус ” – Варна . Началото на следващото културно събитие бе обещано още на 2 април - Деня на детската книга, в който означаваме и рождения ден на писателя Андерсен. За втора поредна година Маратонът на четенето се организира при ограничаващи ограничения и с повече онлайн събития.

На Международния ден на детската книга, с цел да вдъхнат обич към четенето и да извърнат внимание на обществото върху детската литература, евродепутатът Емил Радев и други политици са дарили книги за деца, както и литература за библиотеките в дребните обитаеми места, които са с фонд под 3 хиляди тома. Дарението включва над 60 книги, измежду които „ Топ мистериите на вселената “ от Слави Панайотов, „ Владетелите на България. От легендите до XX век “ от Пламен Павлов и други, Лебедово езеро - една вълшебна приказка, разказана от музика и балет, разнообразни енциклопедии и доста други. Дарителите са оповестили акция за набиране на книги за дребните читалищни библиотеки. Акцията е целогодишна. В нея могат да се включат всички жители, които желаят да оказват помощ на дребните публични библиотеки. Даренията ще се одобряват в Регионална библиотека „ Дора Габе “ и ще бъдат преразпределени към читалищни библиотеки в региона. В празничния ден библиотеката е получила и подаяние от Сдружение „ Отечествен съюз “ с ръководител Симеон Симеонов.

Сред дарените издания са „ Модернизацията на нова България и цар Фердинанд I “, „ Републиканизъм “ на Маурицио Вироли, История на отечествения Фронт/Съюз в България. Том 1-2 и други „ Изказваме признателност за дарената литература, която ще откри своето място във фонда на библиотеката и ще бъде предоставена на многочислената ни читателска публика. Да четем и споделяме дружно! “, показват от екипа на културното ведомство.

Жулиета НИКОЛОВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР