Добрич. Коледни работилници организира Младежки център - Добрич, предаде кореспондент

...
Добрич. Коледни работилници организира Младежки център - Добрич, предаде кореспондент
Коментари Харесай

Коледни работилници организира Младежки център - Добрич

Добрич. Коледни работилници провежда Младежки център - Добрич, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус ” – Варна . Първата работилница ще бъде осъществена през днешния ден - 7 декември, взаимно с младежи от СУ „ Св. Климент Охридски “ от град Добрич. Участниците в арт ателието ще се допрян до активност, вид ръкоделие, създавайки разнообразни играчки, с които да украсят своята коледна елха вкъщи. Материалите за направа ще са обезпечени от екипа на Младежкия център и ще бъдат разнородни. Той ще подкрепи младите създателите с примерни елхови декорации и проява на разнообразни техники на направа на декорациите.

„ Ние имаме вяра, че изкуството доста оказва помощ за положителното развиване при младежите и макар, че те може да нямат умения и гений за основаване на коледни играчки, въпреки всичко тези занимания ще оказват помощ за развиването на младежите, тъй като изкуството води до утешение и развиване на въображението и по този начин творчеството ще подкрепя в всекидневието “, уточни Бояна Драгоева, юношески служащ.

Следващата коледна работилница ще бъде проведена с деца под 15 години от СУ „ П. Р. Славейков “. Ще се състои в същия формат като днешната. Всички коледни работилници се организират в пространството на Младежкия център.

Отново на коледна тема ще бъде кулинарно съревнование, което ще се състои на 17 декември. Това е второ издание на самодейността по концепция на юноша от Добрич. В първото издание тематиката беше здравословното хранене. Тя събра доста съидейници и показа истински и забавни хрумвания.

Предстои в интернет платформите, които поддържа Младежкият център, да бъдат оповестени повече детайлности за второто издание на кулинарното съревнование, отдадено на Коледа. Записването за присъединяване продължава до 16 декември. На 17 декември могат бъдат взети продуктите от Младежкия център. Приготвянето на специалитетите ще се случва в домашни условия, а готовите блюда би трябвало да бъдат показани за оценка от журито на 18 декември още веднъж в Младежкия център.

Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР