Добрич. Еленът-лопатар Белушко е сред обитателите на Центъра за защита

...
Добрич. Еленът-лопатар Белушко е сред обитателите на Центъра за защита
Коментари Харесай

Еленът-лопатар Белушко е сред обитателите на Центъра за защита на природата и животните в Добрич, които се радват на интереса на малки и големи посетители

Добрич. Еленът-лопатар Белушко е измежду жителите на Центъра за отбрана на природата и животните (ЦЗПЖ) в Добрич, които се радват на интереса на дребни и огромни гости. Това оповестяват от екипа на зооцентъра, съобщи кореспондентът на Радио „ Фокус ” – Варна .

В този интервал на годината първите рога на Белушко порастват. Еленът е на две години, с рядка разновидност, която се назовава леуцизъм – липса на пигмент на козината. Сред любопитните обстоятелства са два: еленът-лопатар сменя своите рога всяка година през пролетния интервал, в интервала април-май, като рогата доближават оптималните си размери към 10-12 годишна възраст; еленът-лопатар получава името си от лопатовидната форма на своите рога. В момента елените-лопатари в добричкия зооцентър образуват стадо от три мъжки и пет женски, като двете от тях са в напреднала бременност и с неспокойствие всички чакат дребните.

ЦЗПЖ към този момент е с лятно работно време - от 9,00 до 19,00 часа, почивен ден е понеделник.

Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР