Добрич. Благотворителна кауза ще подпомогне две социални услуги в Добрич,

...
Добрич. Благотворителна кауза ще подпомогне две социални услуги в Добрич,
Коментари Харесай

Благотворителна кауза ще подпомогне Център за настаняване от семеен тип и Комплекс за социални услуги за деца в Добрич

Добрич. Благотворителна идея ще подкрепи две обществени услуги в Добрич, съобщи кореспондентът на Радио „ Фокус ” – Варна .

„ Щастие е, когато направиш някого благополучен ”, показват уредниците на самодейността от Тенис клуб (ТК) „ Изида “ в Добрич.

Владислав Матеев, представител на клуба, показва, че с последния шампионат, проведен на 22 и 23 декември, в навечерието на Коледа, Търговска колегия „ Изида ” изпраща една доста сполучлива 2021 година. Ръководството му и треньорският екип са решили този шампионат да бъде благотворителен, като общото предпочитание е било никой да не се усеща дилетант или експерт, дребен или огромен, а да се усещат единствено любовта и щастието на споделеност с обичаната спортна игра.

„ Тази откровена страст участниците пожелаха да препратят към децата и юношите от Центъра за настаняване от фамилен вид за деца без увреждания и Комплекса за обществени услуги за деца в град Добрич. С поздравления към уредниците за благотворителната идея, Българската федерация по тенис (БФТ) подари тенис комплект, мрежа, шест ракети и детски топки на центъра. Силна съпричастност към шампионата и уредниците показаха втората ракета на България Димитър Кузманов, който подари своя фланелка с подпис и картичка, Алгис Христов даде собствен персонален подарък от Григор Димитров, чифт маратонки с достоверен надпис и послания. За тях се организира благотворителен търг. Фирмите „ Ради Бред “, „ Камут – Еко ” и „ Изида ” ООД предоставиха кетъринг, сладки изкушения и натурални сокове за всички участници в шампионата. Разпределени в седем групи, общо двадесет и три двойки от Варна и Добрич се включиха в надпреварата. Победители в шампионата станаха Георги Гергинов и Пламен Павлов от Варна. Владислав Матеев и Николай Милков от Добрич бяха почтени финалисти. Две трети места си разделиха двойките от Добрич Иван Иванов - Илия Атанасов и Димитър Петров - Георги Папанчев. Победителят Георги Гергинов, който е и районен координатор на Морски район, благодари от името на района и БФТ за благородната самодейност на Търговска колегия „ Изида ”. Той изрази вяра, че и други клубове в региона ще провеждат сходни начинания “, показват уредниците.

Със събраните средства на стойност 2 500 лв., ще бъдат закупени спортни продукти, уреди и принадлежности. Заедно с другите дарения те ще бъдат предоставени на Центъра за настаняване от фамилен вид за деца без увреждания и Комплекса за обществени услуги за деца в град Добрич.

„ Търговска колегия „ Изида ” изрича откровената си признателност към всички участници и донори с пожелания за радостна и щастлива Коледа, светли празници на всички! “, показва Владислав Матеев.

Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР