Добрич. Арестът в гр. Добрич към Областна служба Изпълнение на

...
Добрич. Арестът в гр. Добрич към Областна служба Изпълнение на
Коментари Харесай

Арестът в Добрич вече е в нова сграда, капацитетът му е 48 задържани лица

Добрич. Арестът в гр. Добрич към Областна работа „ Изпълнение на наказванията “ – Варна от през днешния ден е изместен в реновирана постройка, благосъстоятелност на Министерство на правораздаването. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството . Изграждането му бе осъществено със средства от бюджета на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “, като общата сума за ремонт и обзавеждане е 1,6 млн. лв.. До в този момент арестните пространства в града се намираха в постройката на ОД на Министерство на вътрешните работи.

Новият арест разполага с потенциал за настаняване до 48 арестувани лица. Помещенията дават отговор на интернационалните стандарти за обезпечаване на минимална жилищна повърхност не по-малко от 4 кв. м. за едно лице. Във всяко спално пространства е построен независим хигиеничен възел, обезпечен е достъп до директна дневна светлина и изкуствено осветяване, отопление и опция за проветряване на помещението. Създадените битови условия дават опция за поддържане здравето и опазване достолепието на арестуваните лица.

В новата постройка е планувано настаняването и на Пробационната работа звено-Добрич и административното управление на Районна работа „ Изпълнение на наказванията “ - Добрич.

Откриването на ареста е част от подхванатите през последните години сполучливи ограничения от страна на Министерство на правораздаването и Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ за възстановяване изискванията в местата за отнемане от независимост, в това число и посредством сполучливо съдействие по интернационалните планове.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР