Добри новини за битката на България с пандемията от коронавирус

...
Добри новини за битката на България с пандемията от коронавирус
Коментари Харесай

Ангелов с добри новини. 1 милион ваксинирани

Добри вести за борбата на България с пандемията от ковид разгласи здравният министър в оставка Костадин Ангелов. Скоро ще стигнем 1 милион имунизирани българи и дружно с преболедувалите ще имаме 1,5 милиона предпазени хора, сподели на брифинг в Министерски съвет проф. Ангелов.

„ През последната седмица се случиха две доста значими неща. Първото е, че България беше извадена от института „ Роберт Кох “ от високорисковите зони и към този момент сме единствено рискова зона. Гордо мога да кажа, че това е заслуга на всички нас. На всички българи, на вас публицистите, на които благодаря за всичко това, което правихте през тази една година и информирахте обществото. Второто значимо нещо се случи през вчерашния ден – имаме над 32 000 имунизирани за един ден. Казах, че задачата, която преследваме и можем да реализираме през май е 50 000 имунизирани дневно “, добави той.

България към този момент е на 20-о място в Европейски Съюз по заболеваемост от ковид и на второ по смъртност, заяви още министърът в оставка.

Съдейки по числата за развиването на епидемията за последното денонощие, обстановката е извънредно добра, сподели още Ангелов. Само в областите Благоевград, Силистра, Стара Загора и Шумен има повече пациенти, в останалите области понижават приетите в болница в лечебни заведения.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР