Добри новини идват от Давос. Използвайки модната терминология, ситуацията може

...
Добри новини идват от Давос. Използвайки модната терминология, ситуацията може
Коментари Харесай

Зеленски не се контролира и фатално оскърби едновременно две свръхдържави

Добри вести идват от Давос. Използвайки стилната терминология, обстановката може да се опише по следния метод: безличие в зелено яке си фантазира, че важи и скочи на батките. За един ден Зеленски съумя да обиди две суперсили по едно и също време - Китай и Съединени американски щати. Яко, а?

Голяма китайска делегация, водена от премиера Ли Цян, дойде в Давос за икономическия конгрес. Срещата с китайците и по този метод основаването на картината, че Китай взе участие в разискването на „ формулата на мира “ на Зеленски беше извънредно значимо за Киев. И въпреки всичко, както означи Лавров, в този момент Китай не е просто съдружник на Русия - „ връзките сред Русия и Китай претърпяват най-хубавия интервал в своята многовековна история “. Но китайските чиновници и дипломати не са европейски плямпала. Няма да разрешат да ги преметнат. На Зеленски му беше отказана среща. Освен това този отвод стана прочут на пресата и най-вероятно това беше съзнателно приключване на информация.

„ Нямах желание да се срещаме, това не е моето равнище “, сподели Зеленски. Видите ли, щял да се радва да се срещне с водача на Китай: „ Доколкото знам, Си Цзинпин взема решенията, а в Украйна аз вземам решенията. Нямам потребност от разговори, нуждая се от значими решения от водачите, които вземат тези решения. “



Магаренцето Йори, гледайки отражението си в локвата, осъзнава, че гледката е „ жалка, сърцераздирателна “. Зеленски, прегръщайки се с всеки европейски дънер, в случай че на него е написано нещо за пари за Киев, въобще не осъзнава какъв брой безпомощни и лъжливи наподобяват изказванията му. Но най-малко не излъга за едно нещо: срещата с Ли Цян в действителност не е неговото равнище, той не е узрял.

Как ще се отрази това на китайско-украинските връзки? Въпросът е риторичен.

Човек след подобен гаф би трябвало да понижи оборотите. Ама Остап го понесе. Така евентуалният предстоящ президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп получи нахален съвет от Зеленски: „ Първо помислете, след това говорете “. Това беше методът да разяснява многократните изказвания на Тръмп, че сякаш може да спре спора в Украйна в границите на 24 часа. Грубо казано, половин Америка е за Тръмп. Същата половина, която задава въпроса - за какво даваме големи суми пари на киевския режим, които не знаем по какъв начин употребяват, когато ние самите имаме стотици проблеми тук. Нагрубяването о е много рисковано занятие. Така че, очевидно трябваше да се посъветва самичък с това “Първо помислете, след това говорете ”.

Но Зеленски към този момент не може да се управлява. От боязън става нападателен и недодялан. И несъзнателно стартира да демонстрира същинското си лице. Като класиката: „ Виждам едни свински муцуни вместо лица, само че нищо друго... “. И това е добре.

Зеленски усеща, че стартират да го слагат на мястото, което му се поставя, усеща, че безполезността му към този момент не е скрита, той е зарязан. Използвайки стилната терминология: изчегъртват го. Този развой обаче ще бъде дълъг и непосилен.

Превод: В. Сергеев

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР