Добре възпитаните кучета веднага правят впечатление по време на разходка

...
Добре възпитаните кучета веднага правят впечатление по време на разходка
Коментари Харесай

Отличителни маниери на възпитаните кучета

Добре възпитаните кучета незабавно вършат усещане по време на разходка или игра в кучешките паркове. Те са отзивчиви, обществени, не лаят без причина. Ето отличителните обноски на възпитаните кучета:

1. Заемат вярното място

Едно от най-полезните неща, на които можете да научите кучето си, е да се реалокира на несъмнено място - като постелката или леглото му - когато го помолите. Научаването на тази команда може да помогне за решаването на много проблеми, в това число просенето на храна до масата и изстрелването през вратата, когато тя се отвори. Тази кучешка команда също може да бъде употребена като тактика за спиране на проблематично държание като диво скачане или гонене на котката. Във всяка от тези обстановки кучето ви замества нежеланото държание - скачане или гонене - с държание, което възнаграждавате с лакомства и похвали - пренасяне на мястото, където би трябвало да отиде.

В допълнение, “Отиди си на мястото ” може да бъде потребна команда в обстановки, когато желаете да държите кучето надалеч от друга зона в къщата - да вземем за пример, когато разтоварвате покупки и не желаете кучето да ви се мотка в краката или когато гостите ви идват или си потеглят и има заплаха кучето да се измъкне през отворената врата.

2. Нямат проблем при очен контакт

 Куче

В света на кучетата директният, нескончаем очен контакт постоянно се възприема като опасност или предизвикателство. Поради тази причина доста кучета се опасяват от пряк очен контакт с хората. Но защото контактът с очите е естествена част от човешките взаимоотношения, това е нещо, с което вашето куче ще се сблъска рано или късно. Научаването на вашето куче да реализира зрителен контакт и третирането му като нещо позитивно, което води до награди и похвали, може да помогне за построяването на самонадеяност у животното и понижаване на тревогата и напрежението при интеракции с други хора.

Осъществяването на зрителен контакт може да бъде потребно, когато би трябвало да привлечете вниманието на кучето си, с цел да го отвлечете от държанието, от което желаете да го отучите. Вместо да му крещите, с цел да спре да лае, можете да поискате контакт с очите и по-късно да предложите премия.

3. Разпознават докосванията на стопанина си

Научаването на вашето куче да толерира и реагира на допиране ви дава още един метод да привлечете вниманието му, когато се държи по метод, който не одобрявате и не желаете да виждате. Докосването може да се употребява за пренасочване на вниманието на вашето куче, когато демонстрира нежелано държание. Обучаването му да ви разрешава да го докосвате или деликатно да държите каишката му може да бъде потребно за обстановки, в които би трябвало да привлечете вниманието му, с цел да поискате смяна на държанието на кучето.

Обучаването му да разрешава допиране от непознати предмети също може да бъде потребно за минимизиране на избрани страхове и елиминиране на обвързваното с тях държание. Ако кучето ви нормално се крие, когато е време за подкастряне на ноктите му, пробвайте да го “запознаете ” с нокторезачката, като просто я докосвате до лапата му и след това го възнаградите е за спокойното държание.

 Възпитанието на кучетата

Всяко куче е неповторимо, несъмнено, само че при множеството от тях тези три държания могат да се употребяват за основаване на рамка, върху която да се построяват по-добри кучешки обноски.

Прочетете още за кучешкото държание и езика на тялото при кучетата.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР