Добре дошли в сградата, скромно описана като рибарска хижа“ и

...
Добре дошли в сградата, скромно описана като рибарска хижа“ и
Коментари Харесай

Ниво на екстравагантност, което би засрамило и царете: Как изглежда дачата на Путин

Добре пристигнали в постройката, непретенциозно разказана като „ рибарска хижа “ и сгушена надълбоко в горите на северната съветска област Карелия. Наричат я още „ дачата на Путин “ - мястото, за което се твърди, че съветският президент употребява, с цел да си почине от напрежението на живота в Кремъл. Британският ежедневник The Guardian разказва постройката по този начин: „ Това е равнище на чудатост, което би засрамило царете “.

Мраморен под Fior di Bosco на стойност 110 хиляди $ и закрит басейн с украсителен водопад, стичащ се от първия етаж, бидета на стойност 10 800 $ едното, душове за 4 600 $ всеки или с други думи - пари за обзавеждане на „ скромната рибарска хижа “ несъмнено не са пестени.

Дачата на Путин в действителност включва две къщи - едната от тях е с покрив, затрупан с трева и площадка за хеликоптери. Комплексът, в който се намира, на пръв взор е относително непретенциозен, показва The Guardian - с футуристична дървенo и стъклено обзавеждане, кремави дивани в жанр Ikea и зелени столове. Разследване на публицистите от плана OCCRP и изтекли имейли обаче демонстрират много по-впечатляваща страна на комплекса, който се оказва цялостен с първокласни парцели.



Етажните проекти, чертежи и схеми за интериорен дизайн демонстрират, че строителството на прилежаща градинска къща с шест спални е почнало през 2021 година Използвани са полускъпоценни камъни като лапис лазули, за който се твърди, че има лечебни свойства, както и лабрадорит - ослепителен кристал, за който се счита, че облекчава тревогата и напрежението.

Интериорният дизайн е поверен на съветската организация FullHouseDesign, демонстрират документи, съдържащи се в изтеклите имейли. Собственикът на компанията споделя пред OCCRP, че не си спомня за каквото и да е присъединяване в сходен план. Отрича и изказванието, че мраморните подове са екстравагантни.

„ Ако погледнете нашия уеб страница, има доста планове, в които използваме мраморен под, както и всяка друга уважавана архитектурна организация “, разясняват от компанията.

Поглед към „ плевнята “ – оценена на 187 млн. рубли (2,8 млн. паунда)

В близките земи на комплекса има втора нова постройка, разказана в съветския аграрен указател през 2018 година като плевня. Тя обаче се оказва съвременна двуетажна постройка с голяма повърхност за развлечение и отворена столова с повърхност над 200 кв.м.

Стъклена бариера разделя огромната столова от професионална кухня, оборудвана със скари, с тандур - тип глинена пещ, тепаняки - грил в японски жанр, стая за опушване на месо.

И това не е всичко - има частна пивоварна, оборудвана с австрийско съоръжение за подготвяне на бира на стойност 345 хиляди евро, което може да създава 47 литра бира дневно. На втория етаж има и специфична стая за пиянство на чай - с аспект към езерото Ладога.

Миналата година стартира строителство и на нова двуетажна постройка с спомагателни кухненски пространства и хранилища за риба, месо и зеленчуци. Постройката разполага с четири скромни спални със сгъваеми кревати, които могат да се употребяват за настаняване на личен състав. Наблизо има и плантация за добитък, където се отглеждат дребни добичета за произвеждане на говеждо месо Кобе.

„ Плевнята “ има и два дребни плувни басейна, а феновете на завършения могат да се разходят по пътека, която води до натурален водопад на Ладожкото езеро, където има уютна беседка, с цел да може гостите да се скрият от слънцето. Водопадът е бил известна туристическа атракция преди, само че през днешния ден достъпът до естествената забележителност е строго неразрешен за обществеността.

Проверка на The Guardian демонстрира, че съгласно разбор на държавното управление на Обединеното кралство съветският президент е заявил единствено няколко актива на свое име, измежду които дребен апартамент в Санкт Петербург, две коли от 50-те години на предишния век, носещи загатна за руската епоха, ремарке и дребен гараж, както и президентска заплата от към 110 хиляди английски паунда годишно.

Вече повече от две десетилетия обаче Путин е изправен пред обвинявания, че скрито натрупа голямо благосъстояние и активи посредством подставени лица. Цяла поредност от журналистически следствия на база теч на документи уличават съветския президент като собственик на покои, яхти, парцели, само че Кремъл постоянно е отричал сходни обвинявания. Такъв е и казусът с „ рибарската хижа “.

The Guardian споделя, че охранителите, които патрулират по периметъра на оградата, продават пъстърва от езерото на локалните поданици, когато шефовете ги няма, само че отхвърлят да кажат за кого работят. Няма нищо на хартия, което да допуска директна връзка с президента.

Рибар удостоверява, че локалните хора служат като защита, когато мястото е празно.

„ Когато гостуват високопоставени посетители, пазачите се заменят с хора от Федералната работа за отбрана “, споделя още рибарят.

Самата „ рибарска хижа “ е записана на компания, наречена Prime. Фирмата е благосъстоятелност на Support of Entrepreneurial Initiatives, сдружение с нестопанска цел, учредено от Юрий Ковалчук ​​и неговия наследник Борис.

Ковалчук е непосредствен съдружник на Путин и главен акционер в банка „ Русия “, наричана „ банката на Путин “, за която се твърди, че извършва поръчките на Кремъл. И Ковалчук, и банка „ Русия “ са под глобите на Съединени американски щати, Европейски Съюз и Обединеното кралство, наложени поради дейностите на Кремъл в Украйна.

Земите към " дачата на Путин " са благосъстоятелност на компании, свързани и с Ковалчук, ​​и с втори предприемач, който е под глобите на Съединени американски щати от 2016 година

Служителите на фирмите Ковалчук ​​и на второто лице, наподобява също употребяват общия имейл домейн, LLCInvest.ru. Изграждането на комплекса също е ръководено от чиновници на организация с нестопанска цел „ Възраждане на морските обичаи “, като най-малко едно обвързвано с нея лице употребява същия домейн.

LLCInvest.ru е тематиката на последното следствие на организацията Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP), оповестено и в самостоятелната съветска медия " Медуза ". След близо година работа, публицистите откриха, че 86 компании и организации с нестопанска цел, видимо благосъстоятелност на доста разнообразни хора, имат нещо общо: употребяват една и съща техническа инфраструктура, забележима посредством имейл домейна LLCInvest.ru.

Въпросните 86 организации имат общо активи на стойност минимум 4,5 милиарда $ - в това число имения, самолети, яхти и банкови сметки. Част от фирмите споделят едни и същи корпоративни шефове, адреси и снабдители на услуги като инспектори и регистратори.

Разлседването съумява да наблюдава връзки сред юридически и физически лица, свързани с друго първокласно имущество - като двореца на Черно море, оголен от екипа на Алексей Навални, яхти, вила до Санкт Петербург и доста други. Част от парцелите и преди са били приписвани на Путин посредством негови доближени, само че в този момент се оказва, че те са свързани в обща мрежа.

Говорител на Кремъл отхвърля президентът на Руската федерация по някакъв метод да е обвързван с посочените обекти и организации.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР