Добре дошли на 15-тото издание на БАТА АГРО. Гордеем се,

...
Добре дошли на 15-тото издание на БАТА АГРО. Гордеем се,
Коментари Харесай

Стара Загора отново е домакин на мащабното специализирано изложение за земеделие БАТА АГРО

„ Добре пристигнали на 15-тото издание на БАТА АГРО. Гордеем се, че то се наложи в годините като най-мащабния конгрес за земеделие, технологии и нововъведения. БАТА АГРО е професионална бизнес платформа, място за срещи и обмяна на опит. В рамките на седмицата, посетителите могат да видят на едно място всичко ново в нашия бранш през последната година. Откриваме с 209 изложители, които показват услуги и артикули за земеделие. Това е с близо 30% повече от предходната година. Фермерите могат да се възползват и от услугите на свързани с сектора компании за строителна техника, автомобилни компании, финансови и консултантски услуги и други “, сподели при формалното разкриване на ревюто Даниел Минев – ръководител на  Управителния съвет на Българската асоциация на търговците на агротехника.

От думите му стана ясно още, че за втора поредна година, по време на форума има ситуиран и фермерски пазар, даващ опция за непосредствено закупуване от производители на сезонни плодове и зеленчуци, артикули от краве, козе, биволско и овче мляко, ядкови млека и сирена, самун с мая, мед и пчелни артикули, цветя и разсади на билки и подправки, сокове, сиропи и конфитюри, печива и кафе, занаятчийски произведения, вино и други. Даниел Минев благодари за положителното партньорство през годините на Община Стара Загора, Българска консолидационна компания, както и на спонсорите.
-->
 „ Стара Загора за поредна година е хазаин на профилиран конгрес от подобен клас.  В центъра на България всички, които се интересуват от нововъведенията в бранша, имат опция да се срещнат с нововъведенията персонално. Да бъде ползотворно ревюто, а земеделската година да е сполучлива! “, приветства уредници, участници и посетители кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

„ Днешният ден е изпълнен с неспокойствие, освен съм тук като представител на Министерство на земеделието, само че и тъй като аз съм част от този бранш “, показа от сцената зам.-министърът на земеделието Тодор Джиков. Той означи, че миналата година е белязана от инфлация и проблеми, които се отразяват отрицателно на сектора и основават терзания за съвсем всички аграрни производители. Джиков добави, че е належащо стабилизиране и подсигуряване работата на бранша и българските земеделци. „ Министерство на земеделието има собствен щанд по време на ревюто, където всеки може да откри нужна и потребна информация “, уточни още зам.-министърът.

Сред гостите на церемонията за разкриване на обичайното огромно събитие бяха още Радостин Танев, зам.-кмет на общината, Иван Чолаков – регионален шеф на Стара Загора, Лукреция Вани – президент на Аржентино-Българската комерсиална камара, Борислава Пенева - член на Съвета на шефовете на Държавна консолидационна компания, Илия Проданов – председател  на УС на Национална асоциация на зърнопроизводителите, Венцислав Върбанов, ръководител на УС на Асоциация на земеделските производители, Кристина Цветанска – ръководител на УС на Българската асоциация на консултантите по европейски стратегии и други.

Организатор на едно от най-мащабните профилирани събития в страната е Българската асоциация на търговците на агротехника, организация сплотяваща компании, оторизирани международни производители и дистрибутори на самоходна и прикачна техника.

 От 15 до 19 май, на Летище Стара Загора, на  повече от 34 000 кв.м. чиста изложбена повърхност ревюто ще показа над 200 компании. Агрофорумът се организира навън и дава опция за демонстрации. Земеделските производители ще могат да видят интервенциите на машините в действителни, полеви условия, както и да създадат тест драйв.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР