Добре дошла в Родината.Така посрещна на българо-турската граница Илхан Кючюк

...
Добре дошла в Родината.Така посрещна на българо-турската граница Илхан Кючюк
Коментари Харесай

Илхан Кючюк посрещна Нургюл Салимова на границата: Добре дошла в родината!

Добре пристигнала в Родината.

Така посрещна на българо-турската граница Илхан Кючюк Царицата на щахмата Нургюл Салимова.

 

" Добре пристигнала в родината! Така посрещнах царицата на шахмата Нургюл Салимова!

 

Пожелах й с безграничния си гений да продължава да играе с горделивост за България и да популяризира родината си отсега нататък! "

 

Това написа във Facebook президентът на европейските либерали и евродепутат от Движение за права и свободи Илхан Кючюк, който се тагна от Елхово.

 

Заедно с него да посрещнат момичето, което развълнува цяла България с достойното си показване на Световната купа в Баку, бяха кметът на Белица Радослав Ревански и народните представители на Движение за права и свободи от Бургас Севим Али и Фатме Рамадан.

 

По информация на Епицентър. бг Салимова се връща в Българиа от Измиир.

 

" Просто желая да я прегърна ", сподели татко й в очакване да види щерка си.

" Тя е доста горда, че съставлява България. Винаги гордо е носила знамето на България. Тя ще продължи да играе за България ", съобщи през вчерашния ден пред медиите Илхан Салимов, бащата на Нургюл, дни откакто щерка му стана втора на Световната купа в Баку. Изявлението е във връзка слуховете от последните дни, че най-хубавата ни шахматистка може да смени страната.

 

 

Илхан Кючюк е първият български политик, който посрещна на родна земя гросмайтор Салимова, която завоюва бронза в оспорвано съревнование за международната купа в Баку.

 

Утре вечер в родния завършек на Нургюл Салимова се приготвя нейното тържествено посрещане, проведено от община Опака. Церемонията ще бъде от 18:00 часа на площада пред кметството на село Крепча – обитаемото място, където израства българската шахматистка.

Съгражданите на 20-годишната спортистка години наред ще помнят вълненията от последните дни, когато с трепетно чакаха разиграването на партиите и безусловно подкрепяха и имаха вяра в триумфа на Нургюл.

Детето, което е израснало през очите им, и впечатлява със скромността и упоритостта, както сподели кметът на селото.

 

С представянето си в Баку Салимова популяризира родния край, региона и страната си. Тя е и ще остане горделивост за Крепча и за Опака, безапелационни са локалните хора.

 

Всички, които желаят да се допрян до Нургюл, да изкажат уважението, възхищението и признателността си към нея, дано заповядат – приканват уредниците на посрещането от общинската администрация в Опака.

Подготвени са изненади за „ Царицата на шахмата “ както я назовават тук, която ще бъде поздравена с осъществявания на локални фолклорни сформира.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР