Добра новина за цена на гориво.Суровият петрол поевтиня рязко след

...
Добра новина за цена на гориво.Суровият петрол поевтиня рязко след
Коментари Харесай

Петролът поевтиня рекордно до нива от преди войната в Украйна

Добра вест за цена на гориво.

Суровият нефт поевтиня внезапно откакто данните за американските складови ресурси от горивото демонстрираха извънредно за сезона намаляване на търсенето и ОПЕК се съгласи на дребно нарастване на производството на черно злато през септември.   

Фючърсните договори на американския вид WTI с доставка през септември изгубиха 4% от пазарната си оценка и завършиха комерсиалната си сесия на 3 август с котировка 90.66 $ за барел - най-ниската стойност от началото на февруари преди Русия да нахлуе в Украйна. В обедната търговия на идващия ден цените се движеха наоколо до 91 долара за барел. Базовият вид " Брент " с доставка през октомври се търгуваше за жестоко 97 $ за барел. 

На постоянното си заседание на 3 август енергийните министри на страните членки на ОПЕК+ взеха решение да усилят предлагането с едвам 100 хиляди барела дневно за септември - дребна част от общия рандеман на суровината и надалеч по-символично покачване спрямо количествата, добавени през предходните месеци. Анализаторите дефинираха решението като директна засегнатост към американския президент Джо Байдън, който персонално изиска от саудитския водач да помогне за преодоляване на растящите енергийни разноски когато посети Рияд през юли. Увеличението се равнява на 86 сек. от световното ползване на суровината и е напряко комично по отношение на добавяните по към 430-650 хиляди барела до края на август.  

Черното злато вид " Брент " нарастна до съвсем 102 $ за барел след новините от Виена, само че информацията за свитото американско потребление на бензин обърна посокта. Часове след решението на ОПЕК+ енергийното министерство на Съединени американски щати заяви, че петролните складови запаси са се нараснали с над 4 млн. барела - пети следващ седмичен растеж. Докато усредненото за последните четири седмици търсене на бензин е паднало под нивото от пандемичната 2020-а. Доставките на моторни горива се наблюдават изключително деликатно от пазарните играчи като знак за установяване на действителното ползване.    

Участниците в съвещанието на ОПЕК+ обосноваха символичното нарастване на добива с опасенията от евентуална криза в Съединени американски щати и периодическите ковид-карантини в Китай, които лимитират търсенето. Инвеститорите също се тревожат от изстудяване на международното стопанство, което лишава част от рисковия ценови напън върху пазара на черно злато и той стартира да отслабва.

Междувременно, Енрике Мора - пратеникът на Европейския съюз за обновяване на нуклеарната договорка от 2015-а сред Иран и международните сили дойде във Виена на 3 август, с цел да разиска вероятно съглашение. То би могло да достави на пазара повече недопечен нефт, тъй като ще отслаби глобите против ислямската република, само че до момента прогрес няма макар траялите с месеци договаряния, написа banker.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР