Добър вечер, вие сте с прогнозата за времето. Аз съм

...
Добър вечер, вие сте с прогнозата за времето. Аз съм
Коментари Харесай

Прогнозата остава типична за сезона

Добър вечер, вие сте с прогнозата за времето. Аз съм Диана Маркова и през днешния ден ще ви срещна с ситуацията в идващите години.
 Черен петък, бял котарак
Навън вали, а някой кара колело. Разбира се, алеите, по които му е разрешено да го прави, са разрушени и с неразбираема маркировка. Той, естествено, не си е поставил каска и е доста евентуално всеки миг да се нарани извънредно.

От Запад ще нахлуе циклон, който ще аргументи изобилен снеговалеж – както стана предходната година. Всички снегорини са в подготвеност, само че се чака тротоарите още веднъж да бъдат заледени, обувките ви – в тиня и сол, а крайниците – с леки охлузвания до потрошавания. Имайте поради, че болничен към този момент се издава мъчно, за все по-кратък интервал, а направленията свършват още на второ число от месеца. Така че е желателно да си счупите крайници на първи сутринта. Текучеството пред кабинета на джипито ви ще бъде натоварено и поради върлуващия грип. Побързайте!

Градският превоз ще е най-вече препълнен и неточен, само че за сметка това безценен. Е, сами сме си отговорни, че не се придвижваме с шейна или на кънки. Я вижте европейците…

Парното още веднъж ще излиза солено и безрезултатно, в случай че не се стигне до почистване на сметки посредством разпра със съседите-длъжници. Битовата престъпност е намаляла, само че тъкмо в това изречение има толкоз изтънчен звук и цензура, че на мен – като на водеща – ми се постанова да се изчервявам. Е, то и без друго в студиото е топло.

От Североизток ще се заприказва за потоци и централи, само че тук – по нашите ширини – това ще срещне отпор в лицето на ръководещата коалиция. Както нормално се получава. Необичайното в тази ситуация може да бъде още по-силното разделяне сред русофили и русофоби, само че за благополучие тази специфичност ще се изяви като такава основно по конгреси и квартални капанчета.
За бездомниците няма да бъде елементарно да преживеят идващите месеци, тъй като – типично за сезона – студът, заболяванията и гладът ще се усетят остро. Рисковите групи може да останат даже без осветяване, в случай че съдим по гаснещите лампи в кварталите.

Звучи като от деветдесетте, нали? Спокойно, можеше да бъде и по-лошо. Я си представете, че скъпият самун го нямаше, че скъпото кафе беше единствено един тип или че не се постановяваше да плащате налог за остарялата си кола! Как щяхме да живеем тогава?!

Да, някой стачкува против нещо, един вицепремиер подава оставка… Но в случай че се наложи да избираме ново държавно управление, то отново някак си ще се окаже… остарялото. Същото. Демократично определеното, с преброени по кюстендилски бюлетини, незабравено, сходно на предните три държавно управление.

Драги фенове, както знаете, заради неналичието на първокласен материал, тази година времето може да затрудни изборите. Възможни са популистки ограничения в последния миг, обилни обещания и безвъзмездни бирички на стомах. Съветваме ви да търсите и второ мнение по проблемите, които ви вълнуват – в случай че, несъмнено, намерите без значение такова.

Да, ще продължат дейностите против самостоятелните длъжностни лица – от управителните позиции до ниската подчиненост. Политическите назначения, шуробаджанащината и корупцията ще не престават да ни изненадват с интензитета си. Допускат се приливи и отливи в доверието към кабинета, само че ще доминира клонящото към порока болшинство.

И с цел да представим и другата позиция, ще отбележим, че не е отговорен този, който яде баницата, а оня, който му я дава. Ако това е правилно, то не е отговорен народът за сполетелите го несгоди, а е редно да се потърси виновността у вълшебното чувалче на дядо Коледа, който идва при нас по избори и митинги.

Сигурно към този момент ви се коства, че не споделям нищо ново. Това е по този начин, тъй като новото се отсрочва за по-нататък. То може да бъде заложено в някоя последваща тактика, стига сътрудниците ни да са съгласни. Междувременно в европарламента може да постъпят като депутати ексцентрични, крайни, радикални и окаяно фашизоидни натури, които да скапват всичко.

Също по този начин междувременно…, веригите са за коли, а не за скинхедс. И не забравяйте, че бутиковата хубост на България е в чистите езера и върхове, а не в показните флагове и везани ризи. Елате да почистим България за един час – обещаваме този път да стартираме от горната страна надолу, та чак до козарника, за който се носят клюки, че развъжда чума и какво ли още не.

Някой ще излиза от Европейски Съюз, различен напира да влиза… Това са типични неща. Ние постоянно ще бъдем на страната на изгодата. Само си помислете – какъв брой е хубаво, че имаме разрушени новички автомагистрали и че никой одит няма да ги изкара неприятни! Правим път и смъкваме шапка единствено на господаря, който е толкоз обективен и добър, че и в идните години ще се грижи за родния бизнес и неговите буржоазен ползи. Ние сме служащи и нямаме потребност от неутрален и почтен профсъюз, който да се грижи за спазването на правата ни. Ако имахме такива, може би щяхме да имаме потребност, само че в този момент е безпредметно. Защото осъзнаваме, че не живеем в егалитарно общество.

Метеоролозите оповестяват и за рискови свлачища в областите на висшето обучение. А това, знаем, може да провокира кавги и напрежение, още оставки и нови, не толкоз инцидентни назначения. Сериозна последица може да се окаже и задълбочаването на казуса с квалифицираните фрагменти за бизнеса в страната, с редом и противоположно протичащите феномени като ниски заплати и неприятни условия на труд.

От неприятното време ще пострада и качеството на храната. Скъпите и безвкусни картофи, пластмасовите вносни домати и съмнителните био моркови ще продължат да заливат пазара. Големите вериги супермаркети ще бележат растеж в облагите си, касиерките ще стават все по-намръщени, а дребните магазинчета ще банкрутират едно след друго.

Не се чака намаляване в цената на водата. Пред нас е заложен само напредък – или резистентен, или постоянен. Но положителната вест е – защото в моята прогноза постоянно оповестявам позитивните новости, - че ще имате опция да спестите много пари, в случай че не я ползвате. Водата, де. Чувството на задоволство от всяка спестена петдесетолевка е неописуемо и в пъти по-хубаво от лукса да използваш вода.

Кондратиев ще бъде препрочитан, Нейоми Клайн ще крещи, Пол Мейсън ще пророкува. Но у нас жълтите уеб сайтове ще продължат да бълват подправени вести, прикривайки значимите за жителите проблеми. От това ще страдат и интелектуалците, чиито творби ще се обезценяват от ден на ден.

Драги фенове, в случай че не желаете да участвате в тази отколешна бутафория и в случай че към момента не сте изгубили правото си на глас, направете усилието да отворите очи и да пресъздавате своето бъдеще. Направете го по съвест и по опция, безкористно. Терминал 2 също е решение, само че за някои не толкоз огромно и мощно, колкото възприятието за принадлежност. Което при някои условия щеше да е похвално.

Аз бях Диана Маркова и предадох прогнозата за времето, която – както разбрахме – остава типична за сезона. Изключете тв приемниците, преди облъчването с бозави, тегави, прикриващи действителните проблеми, заблуждаващи или искрено подправени вести да се излее върху вас.

И единствено още нещо: не се заблуждавайте от скъпия ми костюм. Той е длъжностен – получен на бартер или заплатен с парите на рекламодателите. В живота си нося същите облекла като вас, троша краката си на тротоара и се нареждам на опашка за направление, храня се от супермаркетите и също като вас недоволствам против цените на горивата и парцелите. Защото пребивавам чартърен, дружно с котка, която се споделя Уензди и куче на име Пъксли. Все още виждам рисувани филмчета и рева, до момента в който нарязвам лук. Ценните мисли си означавам в дневник, а преди централната емисия си върша селфи с огромна усмивка.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР