Доайенът на депутатите Мика Закова (Има такъв народ) размаха пръст

...
Доайенът на депутатите Мика Закова (Има такъв народ) размаха пръст
Коментари Харесай

Мика Зайкова размаха пръст на служебните. Тревога за пенсиите

Доайенът на депутатите Мика Закова ( " ИТН " ) размаха пръст на служебните министри поради пенсиите.

„ Трябва да сложим още малко пари и за пенсиите, тъй като това, което предлага държавното управление, понижава с 10 лв. Бойковите пари за най-ниските пенсии (50-те лв. добавка – бел. ред.), което е парадокс, сподели любимката на народа, представена от БГНЕС.

Евростат се съгласи, че минималната пенсия би трябвало да бъде към прага на беднотия, т.е. равна или малко по-висока. Ние сме бедна страна, само че ще се постараем. Пенсиите би трябвало да се актуализират, безапелационна бе Зайкова. Тя счита, че до края на август ще бъде гласувана актуализацията на бюджета, само че разяснява, че претекстовете на служебния кабинет да упорстват за такава са „ правилни, само че малко остарели “.

По време на вчерашния Консултативен съвет за национална сигурност стана ясно, че няма консенсус сред политическите партии за финансовата рамка на страната.

Трябва да се намерения за повдигането на пенсията за напреднала възраст, както и нарастване с 10-20% на средствата в помощ на хората в неравностойно състояние, безапелационна бе още Мика Зайкова. Според нея поради високите цени на тока ще се стигне до по-висока инфлация, заради което трябват повече пари за пенсии и обществени помощи.

Топ икономическият специалист на Има Такъв Народ разяснява, че в проектобюджета на служебния кабинет отсъства спомагателен запас за посрещане на мигрантска рецесия.

Мика Зайкова изрично се опълчи на избори 2 в 1 и съобщи, че това не трябва да се позволява.

„ Да не са две в едно, тъй като знаете ли какво ще стане – ще каже „ Сиела “, че не може да настрои машините за едното и за другото и ще дойдат тези, които получават едни пари да гласоподават с бюлетини, тъй като ще би трябвало да гласуваме с бюлетини “, сподели Зайкова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР