До Великден времето остава променливо, с чести пролетни валежи. През

...
До Великден времето остава променливо, с чести пролетни валежи. През
Коментари Харесай

Времето се оправя чак за Цветница

До Великден времето остава изменчиво, с чести пролетни превалявания. През интервала не се чакат внезапни захлаждания.

Средните за страната температури заран и вечер няма да падат под нулата, а дневните стойности ще са в необятен диапазон, само че най-често сред 10 и 20 градуса.

В началото на седмицата преди Цветница от югозапад на североизток ще премине просторен средиземноморски циклон. Студеният му фронт, по който се чака дейна гръмотевична интензивност с риск от градушки, минава над прилежаща Гърция.  Вятърът ще бъде с по-осезаеми пориви в Южна България, а температурите в топлата част на денонощието ще са между 8 и 13 градуса.

Във вторник и сряда преваляванията не престават, само че ще са по-слаби. В следобедните часове, с по-голяма възможност в сряда, ще има условия за образуване на купесто-дъждовна облачност с краткотрайни, на моменти интензивни валежи с гръмотевици в Южна и Източна България. Има риск от дребни градушки.  

Четвъртък е денят от тази седмица, в който валежите ще са незначителни и единствено на изолирани места в страната. Температурите денем ще доближат стойности на доста места сред 15 и 20 градуса. Нахлуването на по-топъл въздух е причина за утринни мъгли, най-много в Югоизточна България и по крайбрежието.

В петък се чака над Източна Европа да премине слаб леден фронт, с краткотрайни следобедни превалявания с гръмотевици. На Цветница към този момент се обрисува топло време, с незначителни валежи.

Страстната седмица ще стартира с топло и слънчево време със следобедни температури в някои региони към 25 градуса. Около Велика сряда се чака прекосяване на следващ леден фронт с краткотрайни превалявания, гръмотевична интензивност и риск от градушки. Ден-два по-късно дневните температури ще се задържат относително по-ниски, само че все по този начин пролетни.

С цялата конвенционалност на дълготрайните прогнози в дните към Великден ще е топло, само че с валежи. На самия празник се чакат краткотрайни следобедни превалявания с гръмотевици и обичайния при студени фронтове риск от градушки.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР