До утре, 18 май, регионалните здравни инспекции (РЗИ) в страната

...
До утре, 18 май, регионалните здравни инспекции (РЗИ) в страната
Коментари Харесай

Новият здравен министър с първа заповед за КОВИД ваксините

До на следващия ден, 18 май, районните здравни инспекции (РЗИ) в страната следва да дефинират логистични пунктове на територията на всяка община, а когато е належащо и в отдалечени обитаеми места. Ангажимент на РЗИ е ежеседмично да доставят до пунктовете декларираните от общопрактикуващите лекари количества ваксини срещу COVID-19. 

Всяка седмица, в дните от понеделник до четвъртък, ОПЛ и разкритите имунизационни центрове в страната ще ваксинират жители над 60 г. В този интервал се позволява имунизиране на лица и под 60-годишна възраст, в случай че са диспансеризирани с исхемична болест на сърцето, хронична бъбречна непълнота, захарен диабет, мозъчно-съдова болест, хронични белодробни болести и онкологични болести или други по преценка на лекаря. В дните от петък до неделя в това число ваксина срещу COVID-19 ще получават всички искащи лица, по реда на тяхното записването.

Това гласи Заповед № РД 01-350/17.05.2021 година на министъра на опазването на здравето д-р Стойчо Кацаров, издадена през днешния ден, 17 май, оповестиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването..

В нея се показва, че общопрактикуващите лекари дават на РЗИ описи на трудноподвижни лица и на лица, живеещи в труднодостъпни и отдалечени региони, които желаят да бъдат имунизирани срещу COVID-19. След приемане на описите районните здравни инспекции провеждат мобилни имунизационни екипи, които да извършат имунизацията в най-кратък период.

С цялостния текст на Заповед № РД 01-350/17.05.2021 година можете да се запознаете по-долу. 



Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР