До седмици ще има президентска партия, сензационно обяви близък до

...
До седмици ще има президентска партия, сензационно обяви близък до
Коментари Харесай

Две софри подпалиха война Нинова - Радев

До седмици ще има президентска партия, сензационно разгласи непосредствен до " Дондуков " 2
Две софри подпалиха открита война сред Корнелия Нинова и Румен Радев. Снимка от сватбеното празненство на сина на Илияна Йотова взриви Българска социалистическа партия. На нея се вижда по какъв начин на една маса са седнали президентът Румен Радев и брачната половинка му Десислава с най-големия зложелател на Нинова Георги Гергов и депутатката Весела Лечева, в миналото част от екипа на соцлидера, а от тази година един от 72-ата бунтари от вътрешната съпротива, които свикаха пленум през главата на лидерката си.
На " Позитано " 20 споделят, че Нинова сипела огън и жупел, откакто видяла фрагмента с вдигнатия победоносно палец на Гергов. Той обходи страната тъкмо преди юбилейния 50-и конгрес на Българска социалистическа партия тази събота като че ли, с цел да каже на Нинова: завоюва вътрешните избори с 81,5%, само че борбата не е изгубена.
Нинова отвърна на удара. В медиите изтече втора трапеза - на самата председателката на Българска социалистическа партия, събрала на ваучър в Боровец най-верните си хора, с цел да полеят успеха, след която в Българска социалистическа партия има анекдот: Как се споделя водачът на Българска социалистическа партия? Ким Чен Нин.
До щастливата лидерка е не какъв да е, а началникът на кабинета на Румен Радев Калоян Методиев. В Българска социалистическа партия се приказва, че той ще е лидер на значима листа от гражданската квота на социалистите.
И престрелката стартира. Седмицата потегли с храбър пост на Методиев във фейсбук, че напуща президентската институция заради " разминаване в оценките, методите и задачите на политиката (не в преходен смисъл) ". " Благодаря на част от екипа, с който работихме. Продължаваме напред! ", многозначително приключи поста си Методиев.
Малко по-късно от администрацията на " Дондуков " 2 обаче разпространиха публично известие, че не Методиев напуща, а че Радев го е освободил. След това самият президент хладно му благодари. И съобщи: С моето решение му давам свободата да разкрие своя капацитет другаде, стига да получи доверието, което аз му гласувах.
Методиев влезе в президентската администрация като човек на остарелия шеф кабинет на Радев - Иво Христов, който стана евродепутат. Методиев бе член на Стратегическия съвет на президента като за малко даже го оглави. Именно това е първата версия за уволнението му. Методиев не могъл да преживее, че Радев в последна сметка постави за непрекъснат началник на съвета някогашния началник на БСП-София по времето на Виденов -Александър Маринов.
На " Дондуков " 2 описват, че хората към Радев непрестанно го настройвали против Методиев, тъй като е кадър на десните. Започва и развива политическата си кариера в младежките структури на Съюз на демократичните сили, а по-късно и в самата синя партия. Радетел е на близостта с градската десница.
Първоначално Методиев бил посочен от Радев да събира структури по страната, само че с времето Методиев схванал, че се употребява единствено за лице, а " зелените чорапчета " дърпали откъм гърба конците. Тази версия се удостовери и с изкаването на сина на Васил Василев, апетитен като един от любимците на военните приятели.
В сряда Слави Василев сензационно разгласи. " Румен Радев не е президент на Българска социалистическа партия... Президентът разгласи, че ще предложи промени в Конституцията и по-късно ще излезе нова политическа групировка на хоризонта, която ще припознае задачите на този стратегически документ. Това евентуално ще стане до края на септември или до началото на октомври ".
Направи ли го обаче, Радев ще би трябвало да излезе от " Дондуков " 2.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР