До седмица очаквам ръководството на Комисията за защита на потребителите

...
До седмица очаквам ръководството на Комисията за защита на потребителите
Коментари Харесай

Министърът на икономиката: До седмица очаквам ръководството на КЗП да бъде сменено

До седмица чакам управлението на Комисията за отбрана на потребителите да бъде заменено. Това съобщи пред Българска национална телевизия икономическият министър Богдан Богданов.

„ В края на предходната година желаех оставката на цялото управление на КЗП, поради очевидни нарушавания. По избрани процедури КЗП е работила репресивно към избрани бизнеси, доста целеустремено. От делата, които са заведени сега: от 34 каузи, 31 са паднали в съда, КЗП е изгубила над 60 000 лв. като такси. Бизнесът, потребителите и аз сме свалили доверието си от тях. Не мога самичък да сменя управлението на КЗП, има си механизъм. Аз предлагам управление, което се назначава от Министерски съвет. В момента въпросът е механически да се вземе решение, с цел да не страда имиджът на самата институция. Надявам се в идната седмица да бъде решен този проблем. Имам цялостна поддръжка по този проблем и от премиера, и от вицепремиера, сега се дискутира новият състав на КЗП. Очаквам бързо решение “, сподели Богдан Богданов.

Министърът на стопанската система разяснява и акцията „ Достъпно за вас “.

„ Видяхме някои проблеми в акцията от позиция на информираността. Започнахме единствено преди месез с 200 обекта в цялата страна, досега са над 450 обекта. Опитваме се да стигнем до допустимо най-вече хора. Изискванията на акцията е всеки един участник да предлага продукция с потвърдено качество. Ние следим какви са продуктите, които се оферират. Потреблението е друго, това е акция, която обгръща 50 продукта общо, тъй че няма гаранция, че в съответната седмица, съответният оператор или магазин може да предложи продукта, който потребителят търси. Затова и колкото става по-широка акцията, колкото продуктите стават повече, ще можем да задоволим потребителското търсене. Кампанията става все по-успешна, работим на пазарен и то доста конкурентен принцип “, уточни Богданов.

Министърът на стопанската система съобщи, че е подготвен да остане на поста си и след ротацията, която по думите му е механически детайл. В „ Денят стартира “ той отговори на отправените рецензии за работата му. Богданов е измежду министрите, чиито имена са спрягани за промяна след ротацията, изключително откакто беше подложен на критика персонално от водача на ГЕРБ Бойко Борисов.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР