До няколко седмици ще започне обновяването на столичния “Западен парк”.

...
До няколко седмици ще започне обновяването на столичния “Западен парк”.
Коментари Харесай

Старт до няколко седмици на обновяването на “Западен парк”

До няколко седмици ще стартира обновяването на столичния “Западен парк”. Договорът за възобновяване бе подписан през днешния ден от столичния кмет Йорданка Фандъкова и районният зам.-министър Деница Николова. Ще бъде реконстуирана представителната част на парка, която е 530 дка.

Ще бъдат сложени нови настилки от разнообразни типове, детски площадки, пейки, водни пространства, уреди, осветяване и видеонаблюдение за по-голяма сигурност. Ще има и велоалеи, свързани с веломрежата по улиците. За парка към този момент ще има и вход откъм квартал “Люлин”.

Срокът за осъществяване е 10 месеца. Проектът коства над 10 млн. лева, 8,5 млн. лева от които са по Оперативна програма “Региони в растеж”. Обновяването ще бъде съобразено с архитектурата и замисъла, с който е основано пространството.

“Последният от старите софийски паркове, в които не бяхме вложили до момента е “Западен парк”, сподели Фандъкова. Тази година следва и втори стадий на реконструкцията на “Северен парк”. През 2018 година се чака да стартира строителството на първия стадий на парк “Въртопо” и вторият стадий на парк “Възраждане”.

“Договорт за “Западен парк” е третият, който Столична община подписва по Оперативна програма “Региони в растеж”,напомни Фандъкова. Вече е в ход контракта за ремонт на централна градска част, включваща реконструкцията на ул. “Граф Игнатиев”.

Ще бъде подписан и контракт за ремонт на зоната към храм-паметника “Александър Невски”, който да стартира още тази година. Подписан е този за интегриран градски превоз. “Там сме най-напреднали във връзка с избора наизпълнител за пазаруване на 13 нови трамвая”, сподели Фандъкова.

Процедурата сега се апелира и се намира във Върховния административен съд. Изборът е сред две сходни предложения.

Предстои и подписването на контракта и за просветителната инфраструктура, изясни по време на конференцията районният министър Николай Нанков.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР