До няколко месеца ще бъде окончателно завършен проектът за производство

...
До няколко месеца ще бъде окончателно завършен проектът за производство
Коментари Харесай

Да шиеш на инат

До няколко месеца ще бъде дефинитивно приключен планът за произвеждане на щампован текстил на стойност 4 млн. лева

Резултати
През 2017 година " Е. Миролио " регистрира облага в размер на 17 млн. лева - много повече от 2.9 млн. лева през 2016 година Огромната разлика се дължи на регистрирана капиталова загуба на бизнесмена отвън текстилния му бизнес. Приходите на компанията означават лек спад през 2017 година Те са в размер на 232.2 млн. лева против 235.8 млн. лева през 2016 година Още по тематиката
Стефан Радев: Искам бюджетът да е инструмент за ръководство, не за задължения

Кметът на Сливен пред " Капитал "
13 сеп 2018
" Язаки " - Ямбол, насочва 30% от производството си към е-автомобили

Компанията към този момент има 6 хиляди чиновници в заводите си в България
12 сеп 2018
Призрачният курорт

Сливенските минерални бани тънат в давност
8 сеп 2018
Намери си бъдеще

Сливен и Ямбол търсят развиване като част от новата икономическа зона на линията " Тракия "
31 авг 2018
Най-големите компании за храни и питиета: Шарена година

4.9 милиарда лева са общите доходи на сдруженията в топ 30 на бранша, или годишен растеж от единствено 3.4%
28 авг 2018
Статията е част от специфичното издание " Капитал Градове: Сливен, Ямбол ", което е подарък за всички, закупили вестник " Капитал " в интервала 7-13 септември.

До през вчерашния ден Сливен и Ямбол бяха посочени като рекордьори по безработица. Днес неналичието на хора става все по-остра и към този момент доближава сериозни равнища. Този проблем е изключително огромен за Сливен, твърди един от огромните вложители - италианският бизнесмен Едоардо Миролио, който има текстилни заводи в Сливен, Ямбол и Свищов.

10% от работните места в предприятията на Миролио остават незаети. Заради неналичието на хора на пазара на труда не може да проработи на цялостни обороти новият тъкачен завод във фабриката в Сливен, който беше оборудван през предходната година. По проект той трябваше да усили индустриалния потенциал на предприятието в Сливен с 30%. Половината от новозакупените машини стоят изключени и чакат служащи.

" Заради неналичието на личен състав сме делокализирали част от производството си отвън България. Изнесохме в Кавказ една от главните си действия - предене на акрилна вълна. Договорът за работа по това произвеждане е на ишлеме ", споделя той. Липсата на работна ръка в България е главната причина Едоардо Миролио да открие 2 нови предприятия за конфекция в Сърбия вместо в България. В края на предходната година предприемачът закупува текстилните заводи в сръбските градове Димитровград и Пироп, инвестирайки в тях 3 млн. евро. Сега там се шият новите модели за българската фешън марка DiKa, също добита неотдавна от Миролио.

От отдел " Човешки запаси " на " Едоардо Миролио " ЕАД споделят, че нямат условия към квалификацията на хората, тъй като ги образоват на място. Стремят се да индексират всяка година трудовите хонорари, обезпечават им редица обществени придобивки, само че претендентите за работа са извънредно незадоволително. Затова италианският бизнесмен е сключил контракт с трудова организация в София, посредством която да внесе за потребностите на производството си служащи от чужбина.

Вече върви процедура за внасяне на първите 20 служащи от Бангладеш. " Имаме подготвеност да осигурим на тези служащи подобаващи условия за живот в Сливен, споделя Е. Миролио. Надяваме се държавното управление да вземе решение, улесняващо вноса на служащи в България. Би било добре да се употребяват и емигранти за потребностите на бизнеса в България. Разбира се, те би трябвало да бъдат подлагани на щателна инспекция преди влизането им в страната. Идването на тези хора в България би решило огромна част от проблемите с неналичието на работна ръка ", счита Миролио. В предприятието му в Сливен към този момент работят няколко емигранти от Ирак.

Инвестиции

От " Е. Миролио " ЕАД регистрират по-слаби резултати през 2017 година за текстилния бизнес като цяло и лек спад на поръчките спрямо 2016 година Планираните предходната година вложения в размер на 43 млн. лв. са осъществени сполучливо. Те са ориентирани към модернизиране на производството, създаване на нов тъкачен завод, дефинитивно довеждане докрай на складовата база на територията на предприятието в Сливен с размер 8000 кв. метра.

Последният от плануваните планове, който ще бъде дефинитивно приключен до няколко месеца, е за производството на щампован текстил. Той е на стойност 4 млн. лв. и се осъществя благодарение на стратегия " Конкурентоспособност на българската стопанска система ". В предприятието в Сливен е построен офис за цифрова щампа, закупени са изцяло нови машини за производството. Фабриката ще прави процеса на щамповане както върху изкуствени, по този начин и върху естествени материи по най-модерна технология.

Около 250 000 евро италианският бизнесмен влага в построяването на дребен завод за конфекция в Котел, в който работят 40 дами. До края на годината за потребностите на цеха в Котел там би трябвало да бъдат наети още към 60 души.

" 2016 година беше доста добра, с повече поръчки, въз основата на които взехме решение за по-големи вложения през 2017 година Независимо от компликациите успяхме да осъществяваме плануваните средства ", споделя италианският бизнесмен. Той регистрира реализиране на две от най-важните цели през последната година - увеличение на асортимента на създаваните продукти и увеличение на продуктивността в предприятията. Заради неналичието на работна ръка обаче остава неизпълнена задачата за увеличение на производството. " В линейното тъкачество трябваше да реализираме към 20% растеж. Изградихме обособена зала за произвеждане, с която може да реализираме даже 50% растеж, само че макар тези усъвършенствания през днешния ден произвеждаме даже по-малко от 2016 година Същата е обстановката и в предачеството, където сме създали крупни вложения за увеличение на производството, само че и там произвеждаме по-малко поради неналичието на служащи ", споделя Миролио.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР