До няколко дни ще дойде общото заключение, в което България

...
До няколко дни ще дойде общото заключение, в което България
Коментари Харесай

Петков коментира ембаргото на руски петрол

" До няколко дни ще пристигна общото умозаключение, в което България ще има обособен параграф, на който ще има дерогация особено за нас до края на 2024 г ". Това сподели от Брюксел министър председателят Кирил Петков във връзка със съглашението на водачите на Европейски Съюз за възбрана на вноса на съветски нефт за 27-те страни от блока.

По думите му ние оставаме единствената страна, която има достъп до пристанище, само че действително има дерогация.

" Радвам се, че шестия пакет със глобите против Русия ще мине и огромна част от паричните потоци на Русия ще спрат ", съобщи Петков.

Лидерите на Европейски Съюз, които се срещнаха в Брюксел, се договориха също по този начин да пресечен достъпа на най-голямата съветска банка Сбербанк до системата SWIFT и да забранят още три съветски държавни радио- и телевизионни оператори, добави Мишел.

Премиерът разяснява и отрицателните мнения във връзка преместването на украинските бежанци от хотелите по морето в държавни бази.

" За три месеца дадохме невиждана поддръжка, в този момент влизаме в малко по-нормални рамки и българската страна не може да продължи до безспир да поддържа първокласно престояване. Условията са положителни, просто не са в хотелите ", изясни той.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР